Toch nog interclub met GP Jules Van Hevel in Ichtegem

De organisatie met boven v.l.n.r.: Sharon Mattheus, Rik Goethals, Kris Mattheus, Marc Vandenbruwaene en Karen Sanders. Onder v.l.n.r.: Joost Boucquez en Peter Brackez. © foto Coghe
Stijn Moerman

Zondag staat met de GP Jules Van Hevel in Ichtegem toch nog een interclub op de wielerkalender. Organisator Peter Brackez ziet het helemaal zitten en heeft zelfs al een aanvraag ingediend om volgend seizoen IC 1 te worden met zijn koers.

“We bestaan 75 jaar met Ichtegem Sportief en wilden dat niet helemaal onopgemerkt voorbij laten gaan”, aldus Peter Brackez. “We kenden al de pech dat onze dameskoers in maart voor het tweede jaar op rij afgelast moest worden. De sponsors wilden hun geld niet terug, als we zouden kijken om in oktober iets te organiseren. En zo geschiedde. Iedereen ging meteen mee in het verhaal van deze GP Jules Van Hevel. De interesse is alvast groot, want in augustus hadden we al 36 aanvragen voor 25 plaatsen… We krijgen dan ook een heel uitzonderlijk deelnemersveld aan de start, net alsof het een BK is, met jongens als een Marchand, Van Staeyen, Baugnies, Boucher, Farazijn… En ze kunnen hier ook nog eens iets verdienen. Naast de 775 euro aan premies is er ook een bergklassement (500 euro) voorzien op de Poggio van Koekelare, dankzij Gedimat Tanghe.”

Mondmaskerplicht

“Het parcours is hetzelfde als andere jaren, al rijden we wel een ronde meer. Zo komen we aan 145 km, met telkens de Poggio van Koekelare erin. Die wordt vaak onderschat. Alleen de finish hebben we iets dichter bij de markt gelegd. Doordat we dit jaar niet op woensdag organiseren, vallen we samen met het kermisweekend. Een leuk extraatje.”

“Maar alles moet uiteraard volgens de coronamaatregelen lopen. Er is een publieksvrije start- en aankomstzone, waardoor de aanwezigen daar een omweg via de Melkerij- en Hugo Verrieststraat moeten maken. Op onze ‘Poggio’ is de rechterkant publieksvrij gemaakt voor de bevoorrading van de renners én er is mondmaskerplicht langs het hele parcours. Hopelijk volgen de mensen de regels strikt op na alle inspanningen die wij ervoor gedaan hebben”, besluit Brackez, die met Ichtegem Sportief een aanvraag ingediend heeft om als IC 1 verder te kunnen gaan.

GP Jules Van Hevel

Ichtegem Sportief organiseert zondag de GP Jules Van Hevel voor ezc en U23. Start om 13.30 uur, aankomst rond 17 uur.

Parcours: Engelstraat, Zuidstraat, Oude Heirweg, Oostendesteenweg, Ringlaan, Sint Bertinuslaan, Koekelarestraat, Ichtegemstraat, Swytswal, Bergstraat, Veldemolenstraat, Ruidenbergstraat, Kortemarkstraat, Arthur Coussensstraat, Markt, Engelstraat. (GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.