"Al van in het begin van het seizoen gaat het heel slecht", zucht Tjorven Vanparys. "Bovendien ben ik pas vanaf eind oktober voor het eerst het veld ingedoken. Enerzijds door mijn blessure aan de linkerknie, anderzijds doordat mijn fietsen nog niet op punt stonden. Momenteel sukkel ik ook met een geblokkeerde rug. Gelukkig weet ik de oorzaken van mijn letsels. Vorig seizoen ben ik in Lichtervelde eens door mijn knie gezakt en dat speelt me nog parten. Met stabilisatieoefeningen in de fitness probeer ik eraan te werken. De blokkage aan de rug is ofwel het gevolg van de fitness ofwel van een vorige blessure. Het is de eerste keer in mijn wielerloopbaan dat ik zo'n miserie meemaak."

Frustrerend

"Onverwacht eindigde ik in mijn tweede cross - de Poelbergcross in Tielt - op de zesde plaats. Dat was eveneens het provinciaal kampioenschap. Ondanks het zware parcours werd ik maar minimaal afgeremd door mijn lichaam", blikt de leerling wielrennen aan het MSKA in Roeselare terug. "Echter verliep het in de andere wedstrijden heel wat minder. Meestal kan ik niet alles geven of stop ik door de pijn. In de Jaarmarktcross in Niel, waar ik vorig seizoen een negende stek behaalde, moest ik jammer genoeg opgeven. Hoewel ik achteraan startte, kon ik rap opschuiven naar de voorste gelederen. Ik was zelfs op weg naar een podiumplaats. Maar door een hapering met een andere renner in de zandbak, kwam ik ten val op mijn knie. Frustrerend..."

"Ik had nochtans hoge verwachtingen van dit seizoen. Mentaal kan ik het nog opbrengen om te starten, maar soms vraag ik me af wat het nu weer zal zijn. Met mijn knie gaat het wel langzaamaan de betere richting uit. Daardoor mag ik de lat hoger leggen dan enkel uitrijden. Afgelopen zondag knokte ik me naar de zevende plaats in Koekelare, ondanks een slechte start. Ik hoop om in de resterende maanden nog enkele keren in de top tien te eindigen in het B-circuit. En waarom niet in de eerste vijf? Ik ben tenslotte tweedejaars en vorig seizoen was het allesbehalve slecht."

Vriendin aanmoedigen

"Zaterdag start ik in de Mollecross in Zarren. De dag erna betwist ik een manche bij de LRC in Nazareth-Eke. Het zou eens goed zijn voor de moraal om te winnen. Bovendien is mijn vriendin Jasmira Nobus daar actief. We kunnen elkaar dan aanmoedigen", besluit de Ooigemnaar van de Molenspurters, die ook af en toe eens aan motorcross doet. (JV)

"Al van in het begin van het seizoen gaat het heel slecht", zucht Tjorven Vanparys. "Bovendien ben ik pas vanaf eind oktober voor het eerst het veld ingedoken. Enerzijds door mijn blessure aan de linkerknie, anderzijds doordat mijn fietsen nog niet op punt stonden. Momenteel sukkel ik ook met een geblokkeerde rug. Gelukkig weet ik de oorzaken van mijn letsels. Vorig seizoen ben ik in Lichtervelde eens door mijn knie gezakt en dat speelt me nog parten. Met stabilisatieoefeningen in de fitness probeer ik eraan te werken. De blokkage aan de rug is ofwel het gevolg van de fitness ofwel van een vorige blessure. Het is de eerste keer in mijn wielerloopbaan dat ik zo'n miserie meemaak.""Onverwacht eindigde ik in mijn tweede cross - de Poelbergcross in Tielt - op de zesde plaats. Dat was eveneens het provinciaal kampioenschap. Ondanks het zware parcours werd ik maar minimaal afgeremd door mijn lichaam", blikt de leerling wielrennen aan het MSKA in Roeselare terug. "Echter verliep het in de andere wedstrijden heel wat minder. Meestal kan ik niet alles geven of stop ik door de pijn. In de Jaarmarktcross in Niel, waar ik vorig seizoen een negende stek behaalde, moest ik jammer genoeg opgeven. Hoewel ik achteraan startte, kon ik rap opschuiven naar de voorste gelederen. Ik was zelfs op weg naar een podiumplaats. Maar door een hapering met een andere renner in de zandbak, kwam ik ten val op mijn knie. Frustrerend...""Ik had nochtans hoge verwachtingen van dit seizoen. Mentaal kan ik het nog opbrengen om te starten, maar soms vraag ik me af wat het nu weer zal zijn. Met mijn knie gaat het wel langzaamaan de betere richting uit. Daardoor mag ik de lat hoger leggen dan enkel uitrijden. Afgelopen zondag knokte ik me naar de zevende plaats in Koekelare, ondanks een slechte start. Ik hoop om in de resterende maanden nog enkele keren in de top tien te eindigen in het B-circuit. En waarom niet in de eerste vijf? Ik ben tenslotte tweedejaars en vorig seizoen was het allesbehalve slecht." "Zaterdag start ik in de Mollecross in Zarren. De dag erna betwist ik een manche bij de LRC in Nazareth-Eke. Het zou eens goed zijn voor de moraal om te winnen. Bovendien is mijn vriendin Jasmira Nobus daar actief. We kunnen elkaar dan aanmoedigen", besluit de Ooigemnaar van de Molenspurters, die ook af en toe eens aan motorcross doet. (JV)