Timothy Dupont wil zondag revanche nemen in straten van Duinkerke

Het was een mindere dag voor Dupont van Wanty-Groupe Gobert donderdag. Naast de roze leiderstrui verloor hij ook nog eens zijn groene puntentrui. Na de vierde etappe in Mont Saint-Eloi mocht hij zo meteen doorrijden naar de bus. Hij finishte als elfde en zag zijn leiderspositie uiteenspatten. Bovendien werd de Nederlander Wouter Wipper nog eens derde waardoor die ook leider wordt in het puntenklassement. De ontgoocheling was dan ook groot bij Timothy Dupont, maar de West-Vlaming blijft hopen om op de slotdag toch nog eens zijn gram te halen.

© AFP

“Mijn teamgenoten hebben hun werk gedaan maar het heeft niet mogen zijn. Natuurlijk wou ik nog een dag verder in dat roze shirt. Ik werd echter pas elfde. Nu ben ik ook dat groene shirt nog eens kwijt”, sakkerde Timothy Dupont. “Alles verliep perfect tot plots de mannen van Lotto Soudal in de slotklim het laken naar zich toe trokken. Ik kon wel mee glippen maar op 300 meter van de eindmeet moest ik vol in de remmen omdat ik gehinderd werd. Dan weet je al genoeg. Ik was niet meer in staat om direct veel snelheid te maken en zo waren de beteren al aan het sprinten geslagen. De rit naar Cassel was voor mij wellicht iets te zwaar geweest. Je weet echter nooit hoe er gekoerst wordt.

Timothy Dupont mag toch al tevreden terugblikken op zijn Vierdaagse van Duinkerke met een dag in roze leidersshirt. “Ik wil toch nog een ritzege meepakken. Dat moet dan zondag gebeuren. In Cassel is er een mogelijkheid voor ploegmakker Xandro Meurisse om zich te tonen. Wel ik wil zondag mijn kans gaan in de sprint op de Boulevard Sainte-Barbe in Duinkerke. Dan pas zou deze rittenkoers echt geslaagd zijn”, stelde Timothy Dupont strijdvaardig.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.