Bryan Coquard en Rudy Barbier zorgden voor een volledig Frans podium op deze Franse feestdag. Op 8 mei herdenken onze zuiderburen het einde van de Tweede Wereldoorlog. Timothy Dupont was met een vijfde plaats beste Belg.

Na 7 kilometer koers trokken Romain Combaud, Jérémy Lecrocq en Pierre Idjouadiene in de aanval. Het Franse trio kreeg meteen een vrijgeleide van het peloton. De vroege vluchters sprokkelden een maximale voorsprong van 4:30 bij elkaar en mochten de twee hellingen van de dag, de Mont des Cats en de Mont Noir, na respectievelijk 56 en 68 kilometer koers, aansnijden met een voorsprong van 3:30 op de grote groep.

Na deze beklimmingen trokken de renners van FDJ en Lotto Soudal het tempo in het peloton op, waardoor de drie leiders met nog 1:45 aan de drie plaatselijke ronden in Basse mochten beginnen. Zoals verwacht zongen zij het niet uit tot het einde uit en trok een gegroepeerd peloton de slotronde van 12,1 kilometer in. Daarin begon Wanty-Groupe Gobert heel vroeg de sprint aan te trekken voor Dupont, waarna FDJ en Lotto Soudal overnamen. In de laatste rechte lijn liet Sarreau iedereen achter zich.

De Franse sprinter boekte zo zijn vijfde zege van het seizoen. Woensdag zijn de sprinters na 173,3 kilometer van Mormal naar Soissons opnieuw aan zet.

(Belga)

Timothy Dupont had op beter gehoopt

Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert) kon niet echt tevreden zijn met zijn vijfde plaats in de eerste etappe van de Vierdaagse van Duinkerke. "Die vijfde plaats is al bij al niet slecht, maar ik had beter verwacht", verklaarde de 30-jarige West-Vlaming.

Op twee kilometer van de finish trokken de renners van Wanty-Groupe Gobert het hele pak op een lint. Veel te vroeg en dat werd ook Dupont snel duidelijk. Meteen riep hij zijn manschappen een halt toe. Wat verderop ging het weer vol gas, maar dan was het beste er bij sommige schakels in de lead-out al af.

"Op anderhalve kilometer zijn we echt beginnen vlammen, maar ik had al snel door dat we het niet gingen houden tot het einde. Ik riep naar Tom Devriendt dat hij zich wat moest inhouden. Hij is wel beresterk maar tegen zo'n bende kan je geen anderhalve kilometer het volle pond geven zonder dat ze je remonteren. In volle finale zijn we opnieuw vol doorgegaan, maar dan geraakte ik er niet meer uit, want ik zat wat ingesloten."

"Ik heb de Ronde van Romandië in de benen en dacht iets verder te staan. Niet getreurd evenwel. Wellicht staat morgen en overmorgen weer een massasprint op het menu. Misschien kan ik daarin dan wel eens mijn gram halen."

Bryan Coquard en Rudy Barbier zorgden voor een volledig Frans podium op deze Franse feestdag. Op 8 mei herdenken onze zuiderburen het einde van de Tweede Wereldoorlog. Timothy Dupont was met een vijfde plaats beste Belg. Na 7 kilometer koers trokken Romain Combaud, Jérémy Lecrocq en Pierre Idjouadiene in de aanval. Het Franse trio kreeg meteen een vrijgeleide van het peloton. De vroege vluchters sprokkelden een maximale voorsprong van 4:30 bij elkaar en mochten de twee hellingen van de dag, de Mont des Cats en de Mont Noir, na respectievelijk 56 en 68 kilometer koers, aansnijden met een voorsprong van 3:30 op de grote groep. Na deze beklimmingen trokken de renners van FDJ en Lotto Soudal het tempo in het peloton op, waardoor de drie leiders met nog 1:45 aan de drie plaatselijke ronden in Basse mochten beginnen. Zoals verwacht zongen zij het niet uit tot het einde uit en trok een gegroepeerd peloton de slotronde van 12,1 kilometer in. Daarin begon Wanty-Groupe Gobert heel vroeg de sprint aan te trekken voor Dupont, waarna FDJ en Lotto Soudal overnamen. In de laatste rechte lijn liet Sarreau iedereen achter zich. De Franse sprinter boekte zo zijn vijfde zege van het seizoen. Woensdag zijn de sprinters na 173,3 kilometer van Mormal naar Soissons opnieuw aan zet.(Belga)