"Ik ben blij om te verlengen bij Wanty-Gobert", zegt Gistelnaar Timothy Dupont. "Vandaag (zondag, red.) nog had het hele team vertrouwen in mij en heeft iedereen zich opgeofferd. Dit doen ze sinds het begin van het jaar, zelfs wanneer ik niet in de ideale omstandigheden evolueerde. Vandaag heb ik getoond dat ik me nog met de beste sprinters kan mengen. Ik wil dit seizoen nog schitteren, dus vertrek ik twee weken op hoogtestage om het einde van het seizoen voor te bereiden. Ik kom terug in competitie in de GP Cerami alvorens de Ronde van Wallonië en de Binck Bank Tour te rijden."

Dupont komt ook nog even terug op zijn tweede plaats op het BK. "Deze medaille smaakt zuur. Ik ben vooral ontgoocheld, omdat ik van dit kampioenschap een doel gemaakt heb. Toch heb ik geen ideale voorbereiding gehad, omdat ik problemen met de hamstrings had. Wedstrijd per wedstrijd ging het beter, maar aangezien ik nog deze woensdag last had, startte ik dit kampioenschap niet vol vertrouwen. In het wedstrijdbegin kende ik wat ongeluk, omdat een renner in mijn achterderailleur ingereden was bij een massale valpartij na 20 kilometer en door de opeenvolging van de kasseistroken heb ik langs in de staart van het peloton moeten blijven op een grote versnelling. Dat heeft me misschien was frisheid gekost tijdens de laatste hectometers, maar ik kwam vooral explosiviteit te kort. Ik had een goed gevoel, maar het is niet gelukt om voorbij Merlier te komen, ondanks het feit dat ik erin geloofde toen hij aanzette. Ik ging vol, dus moet ik tevreden zijn met deze tweede plaats. Maar een medaille op een kampioenschap representeert niks, ik wou echt die trui. "

Sportief directeur Hilaire Van der Schueren is opgetogen over de contractverlenging van Dupont. "Ik ben zeer verheugd dat Timothy een bijkomend jaar bij Wanty-Gobert blijft. Hij heeft vandaag nog getoond dat hij over snelle benen beschikt en dat hij tot de snelste Belgische renners behoort. Hij zal nu van wat rust genieten, en daarna reken ik op hem voor het einde van het seizoen, te beginnen met de Ronde van Wallonië en de Binck Bank Tour."

"Ik ben blij om te verlengen bij Wanty-Gobert", zegt Gistelnaar Timothy Dupont. "Vandaag (zondag, red.) nog had het hele team vertrouwen in mij en heeft iedereen zich opgeofferd. Dit doen ze sinds het begin van het jaar, zelfs wanneer ik niet in de ideale omstandigheden evolueerde. Vandaag heb ik getoond dat ik me nog met de beste sprinters kan mengen. Ik wil dit seizoen nog schitteren, dus vertrek ik twee weken op hoogtestage om het einde van het seizoen voor te bereiden. Ik kom terug in competitie in de GP Cerami alvorens de Ronde van Wallonië en de Binck Bank Tour te rijden."Dupont komt ook nog even terug op zijn tweede plaats op het BK. "Deze medaille smaakt zuur. Ik ben vooral ontgoocheld, omdat ik van dit kampioenschap een doel gemaakt heb. Toch heb ik geen ideale voorbereiding gehad, omdat ik problemen met de hamstrings had. Wedstrijd per wedstrijd ging het beter, maar aangezien ik nog deze woensdag last had, startte ik dit kampioenschap niet vol vertrouwen. In het wedstrijdbegin kende ik wat ongeluk, omdat een renner in mijn achterderailleur ingereden was bij een massale valpartij na 20 kilometer en door de opeenvolging van de kasseistroken heb ik langs in de staart van het peloton moeten blijven op een grote versnelling. Dat heeft me misschien was frisheid gekost tijdens de laatste hectometers, maar ik kwam vooral explosiviteit te kort. Ik had een goed gevoel, maar het is niet gelukt om voorbij Merlier te komen, ondanks het feit dat ik erin geloofde toen hij aanzette. Ik ging vol, dus moet ik tevreden zijn met deze tweede plaats. Maar een medaille op een kampioenschap representeert niks, ik wou echt die trui. "Sportief directeur Hilaire Van der Schueren is opgetogen over de contractverlenging van Dupont. "Ik ben zeer verheugd dat Timothy een bijkomend jaar bij Wanty-Gobert blijft. Hij heeft vandaag nog getoond dat hij over snelle benen beschikt en dat hij tot de snelste Belgische renners behoort. Hij zal nu van wat rust genieten, en daarna reken ik op hem voor het einde van het seizoen, te beginnen met de Ronde van Wallonië en de Binck Bank Tour."