Timothy Dupont is tevreden over conditie

© belga
Redactie KW

Timothy Dupont (Circus-Wanty Gobert) begon de sprint van de GP Jean-Pierre Monseré in Roeselare in het wiel van Fabio Jakobsen, maar hij zou de Nederlander niet remonteren. Na de finish kon Dupont vrede nemen met de dichtste ereplaats. De West-Vlaming hoopt in de komende weken verder progressie te boeken.

“We hebben de hele dag in hondenweer gereden”, stelde Dupont. “Ik denk dat ik vier keer van kledij heb gewisseld. Niet echt leuk. Ik wist dat ik de sprint in het wiel van Fabio Jakobsen moest beginnen, wilde ik kans maken. Dat lukte na het werk van de ploegmakkers. Alfdan De Decker hield mijn wiel. In de spurt zelf kwam ik niet over Jakobsen heen. Wij pakken wel heel belangrijke punten voor het klassement.”

“Ik mag nog niet klagen over mijn seizoen tot hiertoe. Ik pakte tweemaal een vierde plaats in de Saudi Tour en reed daarna de Ronde van de Provence, waar ik eens zevende werd. In Kuurne-Brussel-Kuurne miste ik de dans omdat ik op de Kluisberg te ver in het peloton zat, net toen het op een waaier getrokken werd. Deze tweede plaats in de GP Jean-Pierre Monseré maakt alvast veel goed. Ik mik nu op koersen als Danilith-Nokere Koerse en de Bredene-Koksijde Classic. Koersen die me liggen en waarin ik toch steeds zeer gemotiveerd aan de start kom”, lachte Dupont.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier