Timothy Dupont heropent seizoen met Italiaans drieluik

Timothy Dupont. © foto a-Bart
Redactie KW

De 32-jarige Timothy Dupont heeft de lockdown nuttig doorgebracht. Of had je het anders verwacht van iemand die nooit moppert? De Gistelnaar stoomde zich via een stage in Livigno klaar voor de herstart, die hij opent met een Italiaans drieluik.

“Ik heb, afgewisseld met de gebruikelijke trainingen op de weg, veel tijd doorgebracht in mijn hoogtetent“, blikt Timothy terug op de voorbije maanden. “Mijn trainer Kristof De Kegel raadde mij dat aan en ik voel er mij bijzonder goed bij. Een stage van twee weken in Livigno maakte mij nog beter. En met Guillaume Van Keirsbulck amuseerde ik mij geregeld op de mountainbike. Ik ben dus helemaal klaar voor het onbekende dat op mij afkomt. Ik ben een adept van de nazomer en de herfst, al zullen augustus, september en oktober dit keer veel weg hebben van maart, april en juni.”

Timothy miste zijn entree niet dit seizoen, met begin februari vierde plaatsen in de Tour of Saudi Arabia. Een maand later was hij in de GP Jean-Pierre Monseré de beste na Fabio Jakobsen. Timo leek vertrokken voor een mooie seizoen, maar geen week later ging de coronablok er voor maanden op. De herstart wordt een grote onbekende, want hij wordt zowaar voor de Italiaanse leeuwen gegooid in de Strade Bianche (01/08), Milano-Torino (05/08) en Milano-Sanremo (08/08). Leuk om eens in Italië op te draven, maar heeft hij niet oneindig meer te zoeken in de Heistse Pijl, die plaatsvindt op dezelfde dag als de Strade Bianche? Maar goed, je hoort Timothy alweer niet klagen, want hij heeft het best naar zijn zin bij Circus-Wanty Gobert, waar zijn contract afloopt. Hij heeft goede hoop dat hij er in 2021 op zijn 33ste aan een vierde campagne zal mogen beginnen.

Broers Van Poppel

De Gistelnaar is ondertussen bezig aan zijn twaalfde campagne in de beroepscategorie. Het ligt voor de hand dat meer efficiëntie (liefst niet ten koste van regelmaat) een betrachting wordt. Zijn team is, behalve veranderd van naam, ook kwalitatiever geworden. Onder andere Jan Bakelants, Jasper De Plus, Quinten Hermans, Maurits Lammertink en de broers Boy en Danny van Poppel kwamen erbij. “Vooral met de komst van die twee laatste ben ik blij. Misschien kunnen wij voor hen of voor mij nu een lead-out opzetten. Dat zal een slok op de borrel schelen in de massaspurten, waarin ik er vorig jaar meestal alleen voor stond.” (BCA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier