Op anderhalve kilometer van de meet kwam Merlier in aanraking met een renner van Deceuninck-Quick Step. Hij sloeg daarna tegen de vlakte en sleurde in zijn val ook nog onder anderen de Italiaan Alberto Dainese mee. Na een eerste medische check-up werden bij Merlier schaafwonden over het hele lichaam vastgesteld.

"We hadden de kaart van Tim Merlier getrokken omdat die eerste etappe wellicht toch zou beslecht worden na een massasprint. Dat was ook zo het geval. Mathieu van der Poel trok in volle finale naar voren, met Merlier in zijn wiel maar laatstgenoemde kwam in aanrijding met een andere renner", meldde persverantwoordelijke Thomas Sneyers van Alpecin-Fenix.

"Er zijn in deze Tirreno-Adriatico wel enkele mogelijkheden voor de sprinters. We behouden onze vooropgestelde ploegtactiek. Dat wil zeggen dat Tim Merlier zal uitgespeeld worden als het tot een massasprint komt in Follinica. Voelt hij zich niet goed dan kunnen we nog altijd bijschaven en iets anders uit onze mouw schudden. Maar in principe zal Mathieu van der Poel weer de sprint aantrekken voor Tim Merlier", zegt sportdirecteur Christoph Roodhooft.

Op anderhalve kilometer van de meet kwam Merlier in aanraking met een renner van Deceuninck-Quick Step. Hij sloeg daarna tegen de vlakte en sleurde in zijn val ook nog onder anderen de Italiaan Alberto Dainese mee. Na een eerste medische check-up werden bij Merlier schaafwonden over het hele lichaam vastgesteld."We hadden de kaart van Tim Merlier getrokken omdat die eerste etappe wellicht toch zou beslecht worden na een massasprint. Dat was ook zo het geval. Mathieu van der Poel trok in volle finale naar voren, met Merlier in zijn wiel maar laatstgenoemde kwam in aanrijding met een andere renner", meldde persverantwoordelijke Thomas Sneyers van Alpecin-Fenix. "Er zijn in deze Tirreno-Adriatico wel enkele mogelijkheden voor de sprinters. We behouden onze vooropgestelde ploegtactiek. Dat wil zeggen dat Tim Merlier zal uitgespeeld worden als het tot een massasprint komt in Follinica. Voelt hij zich niet goed dan kunnen we nog altijd bijschaven en iets anders uit onze mouw schudden. Maar in principe zal Mathieu van der Poel weer de sprint aantrekken voor Tim Merlier", zegt sportdirecteur Christoph Roodhooft.