Tim Declercq en Bert Van Lerberghe rijden eerste Belgische koers sinds coronacrisis

De renners van Deceuninck-Quick Step eerder deze maand op de Oude Kwaremont. © belga
Redactie KW

Deceuninck-Quick Step zal zondag een sterk achttal afvaardigen voor de Grote Prijs Vermarc Sport, de eerste profwedstrijd in België sinds de coronacrisis.

Tim Declercq, Dries Devenyns, Pieter Serry, Bert Van Lerberghe, Stijn Steels en Iljo Keisse zijn de Belgen van dienst. De Fransman Florian Sénéchal en Nederlands kampioen Fabio Jakobsen vervolledigen de eerste wedstrijdselectie in bijna vier maanden. Een dag na de ‘kermiskoers’ in Rotselaar trekt de Wolfpack op hoogtestage naar Val di Fassa.

“Het wordt onze eerste race na de lockdown”, blikte sportdirecteur Wilfried Peeters vooruit. “Onze jongens kijken er naar uit en het wordt leuk te hervatten in de achtertuin van onze sponsor Vermarc. Dit is een goede manier om wedstrijdritme op te bouwen. Het is ook belangrijk iedereen veilig en wel aan de aankomst te krijgen. Zo kunnen we een dag later met een goed gevoel naar Italië vertrekken.”

De wedstrijd in Rotselaar gaat door over een plaatselijk parcours van 15,4 kilometer. In totaal moet 164 kilometer afgelegd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier