Tien dames om te zien in Ichtegemse UCI-koers

Lotte Kopecky en Jolien D'hoore op het voorbije WK piste. (foto Belga) © BELGA
Redactie KW

Op zondag 10 maart rijden de dames elite in Ichtegem de Omloop van de Westhoek, vanaf dit jaar een UCI 1.1-wedstrijd. Organisatrice Karen Sanders blikt vooruit en geeft haar tien favorieten. Grote afwezige is de winnares van afgelopen editie, Floortje Mackaij van Team Sunweb. Haar ploeg besloot om niet deel te nemen.

1. Natalie Van Gogh

(Biehler Pro Cycling) “Vorig jaar heeft Natalie opgegeven, maar toen had ze een mindere conditie. Afgelopen zondag in Tielt-Winge (Omloop van het Hageland) behaalde Van Gogh een tiende plaats. In deze vorm, in combinatie met haar ervaring, behoort ze zeker tot de kanshebbers.”

2. Kaat Hannes

(Jos Feron Lady Force) “Als ex-Belgisch kampioene zullen de andere rensters altijd rekening houden met haar. In 2018 eindigde Kaat als negende en afgelopen weekend in Brussel-Opwijk was de elfde stek voor haar weggelegd.”

3. Sara Mustonen

(Health Mate-Ladies Team) “Moeilijk om in te schatten, maar vorig seizoen strandde Mustonen op een vijfde plek. Bovendien zit de Zweedse nu ook in een ander team dat meer rond haar is gebouwd.”

4. Sarah Inghelbrecht

(Mexx-Watersley Women’s CT) “Ingelbrecht is van de streek en zal erop gebrand zijn een sterke prestatie neer te zetten voor eigen volk. Bovendien ligt het parcours haar als gegoten.”

5. Jessica Roberts

(Great Britain National Team) “Als nationaal kampioene van haar land zal Jessica als kopvrouw uitgespeeld worden. De 19-jarige beschikt over twee snelle benen.”

6. Ann-Sophie Duyck

(Parkhotel Valkenburg CT) “Als specialiste in het tijdrijden maakt Ann-Sophie zeker kans op de overwinning. In het verleden is al genoeg bewijzen dat hardrijders beloond worden. Zo won Floortje Mackaij vorig jaar en kon Jos van Emden, toen er nog een wedstrijd was voor heren, ook al juichen.

7. Lotte Kopecky

(Lotto-Soudal Ladies) “Lotte is één van de sterkere Belgische dames en scoort altijd goed op kasseien. Haar teleurstellende ploegkoers op het WK piste met Jolien D’hoore zal ze willen doorspoelen met een sterke wegcampagne.”

8. Jolien D’Hoore

(Belgian National Team) “Jolien is toch wel onze publiekstrekker en heeft al genoeg bewezen wat ze waard is op internationaal niveau. Er is een grote kans op een massasprint en dan zal ze altijd meedoen voor de zege.”

9. Lorena Wiebes

(Parkhotel Valkenburg Cycling Team) “Lorena won vorig jaar de pelotonsprint en werd zo tweede. 2018 was voor haar een prachtig seizoen met vele overwinningen en ereplaatsen.”

10. Sofie De Vuyst

(Parkhotel Valkenburg CT) “Ik schuif Sofie naar voren als topfavoriete. Vorig jaar werd ze 20ste en afgelopen weekend werd ze achtste in de Omloop én in Tielt-Winge. Hiermee was De Vuyst tweemaal eerste Belgische dame. Bovendien kan ze zowel gokken op haar sprint als op haar tijdrijderscapaciteiten.”

Omloop van de Westhoek – Memorial Stive Vermaut. Zondag 10 maart. Organisatie: Ichtegem Sportief. Start om 14 uur vermoedelijke aankomst omstreeks 17.30 uur. Parcours (131,2 km waarvan 14,2km in lijn via Kortemark en Koekelare en 9 ronden van 13 km): Engelstraat, Lookhuisstraat, Keibergstraat, Fonteinstraat, Zuster Clarastraat, Ruidenbergstraat, Steenstraat, Koekelarestraat, Kortemarkstraat, Carrestraat, Bergstraat, Swytsal, Ichtegemstraat, Koekelarestraat, Markt, Engelstraat.