Wellicht wordt het een harde wedstrijd waarin zeer offensief zal gekoerst worden. De Muur van Geraardsbergen of nog meer waarschijnlijk de Tiegemberg zullen hun rol spelen. De grote ploegen hebben er alle baat bij dat het niet tot een massasprint komt. In dat geval zou uittredend kampioen Tim Merlier opnieuw de absolute topfavoriet worden.

Controle wordt moeilijk

"Voor de renners zijn het razend drukke tijden. De Tour zit er net op, er is deze week het WK en morgen het Belgisch kampioenschap", begon bondscoach Rik Verbruggghe zijn vooruitblik. "Alle ploegen hebben offensieve renners aan de start maar een BK is en blijft nu eenmaal bijzonder moeilijk om te controleren. In het begin van de wedstrijd zal er zoals steeds veel aangevallen worden. Slaagt er een grote groep in om weg te rijden of zondert een klein groepje renners zich af? Wie zit daar dan allemaal bij? Als enkeling kan je deze koers niet controleren. Ploegen met veel renners aan de start zoals Lotto Soudal en Sport Vlaanderen-Baloise hebben daarin wel een streepje voor."

De renners starten in Halle en trekken daarna in een lus naar de Muur van Geraardsbergen. Ze zakken dan af naar de plaatselijke omloop in Anzegem met daarin telkens twee beklimmingen van de Tiegemberg. De Muur van Geraardsbergen is een mythische helling, maar zit wellicht te vroeg in het parcours.

Voor snelle mannen

"Dat is toch moeilijk te voorspellen", aldus Verbrugghe. "Er is een lange aanloop naar die plaatselijke ronden. De Muur van Geraardsbergen kan voor mij dan ook misschien wel een belangrijke rol spelen. Trek je daar met enkele favorieten door, dan ligt de koers wellicht vast. Ik zie dit kampioenschap gewonnen worden door snelle mannen zoals een Jasper Stuyven, Oliver Naesen en Greg Van Avermaet. Ook afhankelijk van hun recuperatie na de Tour natuurlijk. En dan zijn er nog een pak anderen. Op dit parcours kan het alle kanten op gaan en dat maakt zo'n Belgisch kampioenschap er alleen maar mooier op."

Bij de favorieten mag men naast de drie eerder geciteerde namen onder meer Philippe Gilbert, Gianni Vermeersch, Dries De Bondt, Tim Wellens, Yves Lampaert, Aimé De Gendt, Jan Bakelants, Loïc Vliegen, Xandro Meurisse en natuurlijk uittredend kampioen Tim Merlier rekenen. (belga)

Wellicht wordt het een harde wedstrijd waarin zeer offensief zal gekoerst worden. De Muur van Geraardsbergen of nog meer waarschijnlijk de Tiegemberg zullen hun rol spelen. De grote ploegen hebben er alle baat bij dat het niet tot een massasprint komt. In dat geval zou uittredend kampioen Tim Merlier opnieuw de absolute topfavoriet worden."Voor de renners zijn het razend drukke tijden. De Tour zit er net op, er is deze week het WK en morgen het Belgisch kampioenschap", begon bondscoach Rik Verbruggghe zijn vooruitblik. "Alle ploegen hebben offensieve renners aan de start maar een BK is en blijft nu eenmaal bijzonder moeilijk om te controleren. In het begin van de wedstrijd zal er zoals steeds veel aangevallen worden. Slaagt er een grote groep in om weg te rijden of zondert een klein groepje renners zich af? Wie zit daar dan allemaal bij? Als enkeling kan je deze koers niet controleren. Ploegen met veel renners aan de start zoals Lotto Soudal en Sport Vlaanderen-Baloise hebben daarin wel een streepje voor." De renners starten in Halle en trekken daarna in een lus naar de Muur van Geraardsbergen. Ze zakken dan af naar de plaatselijke omloop in Anzegem met daarin telkens twee beklimmingen van de Tiegemberg. De Muur van Geraardsbergen is een mythische helling, maar zit wellicht te vroeg in het parcours. "Dat is toch moeilijk te voorspellen", aldus Verbrugghe. "Er is een lange aanloop naar die plaatselijke ronden. De Muur van Geraardsbergen kan voor mij dan ook misschien wel een belangrijke rol spelen. Trek je daar met enkele favorieten door, dan ligt de koers wellicht vast. Ik zie dit kampioenschap gewonnen worden door snelle mannen zoals een Jasper Stuyven, Oliver Naesen en Greg Van Avermaet. Ook afhankelijk van hun recuperatie na de Tour natuurlijk. En dan zijn er nog een pak anderen. Op dit parcours kan het alle kanten op gaan en dat maakt zo'n Belgisch kampioenschap er alleen maar mooier op." Bij de favorieten mag men naast de drie eerder geciteerde namen onder meer Philippe Gilbert, Gianni Vermeersch, Dries De Bondt, Tim Wellens, Yves Lampaert, Aimé De Gendt, Jan Bakelants, Loïc Vliegen, Xandro Meurisse en natuurlijk uittredend kampioen Tim Merlier rekenen. (belga)