Tibo Vancompernolle grijpt net naast de West-Vlaamse titel

Tibo Vancompernolle won dit seizoen al drie crossen. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Afgelopen weekend miste Tibo Vancompernolle op een haar na de provinciale titel bij de 13-jarige aspiranten in het veldrijden in Veurne. De andere crossen werkte de Meulebekenaar al met enkele successen af, dus klagen hoor je hem zeker niet.

Zondag moest de crosser van Tomabel-Inofec CT op het PK in Veurne slechts in de laatste meters de duimen leggen voor Thorben Allaer, maar teleurgesteld is hij zeker niet. “Ik ben juist tevreden over mijn seizoen”, steekt Tibo Vancompernolle (12) van wal. “Ik heb al drie crossen gewonnen: de Poelbergcross in Tielt, Diksmuide en Roeselare. Dat mag er toch al zijn. Veurne en Tielt waren voor mij de mooiste crossen. Er moest hier en daar wat geklommen worden en dat heb ik graag.”

Top vijf op BK?

“Mijn volgende doel is het BK zondag in Lille. Er belooft veel zand te zijn. Daar heb je redelijk wat techniek voor nodig en dat heb ik volgens mij wel. Vorig jaar was ik er derde, dus ik heb er wel vertrouwen in. Een plaats bij de eerste vijf is misschien wel mogelijk, al zal de tegenstand natuurlijk ook sterk zijn. Daarnaast heb ik geen specifieke doelen meer, al zal ik een extra overwinning zeker niet afslaan.”

In de zomer koerst Tibo niet op de weg, maar gaat hij wel mountainbiken. “Afgelopen zomer behaalde ik een paar toptienplaatsen in het mountainbiken, waaronder ook op het Belgisch kampioenschap, dus ook dat ligt me blijkbaar wel. Een mountainbikewedstrijd duurt alleszins een stuk langer dan een veldrit, dus dat maakt het ook wat lastiger.”

Liever technische omlopen

De Meulebekenaar begon op 8-jarige leeftijd met veldrijden, nadat hij voordien aan motorcross had gedaan. “Ik ben begonnen bij de LRC en heb dan stilaan de overstap naar de wielerbond gemaakt. Vorig jaar kreeg ik een echte boost, het was zelfs nog iets beter dan dit seizoen. Toen kon ik geregeld eens winnen tegen de ‘sterke mannen’, wat me nu minder lukt. Sommige omlopen zijn wel iets veranderd, misschien heeft dat er iets mee te maken. Nu zitten er iets meer lange, rechte stroken in, terwijl ik het liever wat technischer heb”, aldus de aspirant die ook volgend jaar de kleuren van Tomabel-Inofec CT zal vertegenwoordigen. Voor trainingsadvies kan hij rekenen op Bart Van Nieuwenhuyse, wiens zoon Warre bij de nieuwelingen rijdt. “Warre en ik gaan ook geregeld samen trainen.” (RRK)