Thomas Naudts wint Zwevegem-Kappaert

© WO
Redactie KW

De 17-jarige Thomas Naudts won Zwevegem-Kappaert bij de juniores onder goedkeurend oog van zijn ploeggenoot, de Meulebekenaar Warre Vangheluwe.

Op de wijk De Kappaert in Zwevegem koos Jasper Bert, binnen een peloton van 110 renners, al na 12 km voor de aanval. Even later kreeg hij het gezelschap van Bavo Houssin, Warre Vangheluwe en Matthis Dethy. Het peloton liet eerst begaan en gaf hen een halve minuut voorsprong, maar dan kwam de achtervolging op gang. De vier leiders werden er dertien, later zestien om uiteindelijk met een groep van 28 renners de finale te rijden.

Een te groot aantal voor Warre Vangheluwe die weer van de concurrentie wegreed op zowat 35 km van het einde. De enige die de kloof nog overbrugde, was zijn ploeggenoot Thomas Naudts. De twee namen tot 45 seconden voorsprong, maar toch kwam een kleine groep tegenaanvallers nog dichtbij. Met de goedkeuring van Warre Vangheluwe behaalde Zevenekenaar Thomas Naudts zijn eerste seizoenzege .Op zeven seconden werd Lars Lievens derde en nog enkele tellen later eindigde Justin Houtekier als vierde.

(WO/foto WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier