Op dag drie stond er een tijdrit voorzien. Na de organisatorische uitschuivers van de afgelopen dagen hielden we ons hart vast voor het verloop van deze dag.

Het begon alweer fout toen we aan het ontbijt moesten geraken: geen busje van de organisatie dat ons kwam ophalen. Dan maar met eigen chaffeur naar het ontbijt gereden en na veel vijven en zessen toch wat broden en koffie meegekregen. Uiteindelijk hielden we met z'n allen een gezellig ontbijt op bed (het bed van Dieter en Louis). Ons hotel ligt op een dikke twee kilometer van het resort waar de andere renners verblijven én waar dus ook het ontbijt en avondeten is. Maar als niemand ons komt ophalen hebben we een probleem.

De tijdrit verliep organisatorisch nagenoeg perfect! Onze ploeg had helaas wat problemen met materiaal en een oneerlijke concurrent. Dennis had problemen met zijn achterderailleur én onze kopman had geen schoenplaatjes op zijn koerschoenen.

Ondertussen spelen zich al de wildste verhalen af in jullie hoofden, beste lezers. Maar ik kan jullie gerust stellen: Het was geen half uitgehongerde (malaria)mug die de schoenplaatjes had verorberd. Ze hebben zich wel te goed gedaan aan Mathias zelf. En het was ook geen olifant die stiekem met zijn slurf via het raam in Mathias zijn kamer die schoenplaatjes is komen stelen. We hebben hier trouwens - tot de teleurstelling van onze ploeg - nog geen olifanten gezien.

Wat was het dan wél? Wel het was een ingenieus complot dat de Marokkanen hadden beraamd om onze kopman uit te schakelen. Zeker geen onschuldige 'wij-hebben-je-schoenplaatjes-er-per-ongeluk-afgevezen'!

Tête-à-tête en een pastamaaltijd: Dieter & Louis beginnen op een getrouwd koppel te lijken!

Dus wij, lieve Belgen, leenden ons reservemateriaal uit aan onze grootste concurrenten op de eerste dag. Mathias kreeg zijn uitgeleende schoenen terug, maar zonder schoenplaatjes op. Daarna hebben de Marokkanen de weergoden opgeroepen zodat Mathias zijn schoenen gisteren doorweekt zouden zijn, en hij zijn reserveschoenen (zonder schoenplaatjes) zou meenemen naar de tijdrit. Waardoor Mathias dus redelijk laat (bij het opwarmen voor de tijdrit) nog op zoek moest gaan naar shimano schoenplaatjes. Dit is dus grandioos mislukt. Of eigenlijk was het veel-te-ver-gezocht plan van de Marokkanen grandioos gelukt.

De échte spelbreker voor Belgisch succes was een renner van de plaatselijke ploeg (de ploeg van Ivoorkust dus), die over onbeschreven tijdritcapaciteiten lijkt te beschikken. Dieter reed al de concurrenten op meer dan één minuut, maar deze renner was toch acht seconden sneller... Mysterie mysterie.

Na de tijdrit reden Tom en ik nog terug naar het hotel met als resultaat een verschoeperde verzorgster en die typische coureurslijntjes die ik zo veel mogelijk probeer te vermijden. (Echt geen zicht in bikini!).

We hadden nog heel wat werk voor de boeg bij aankomst in het hotel. Dit werd sérieus bemoeilijkt omdat we nog altijd geen stromend water hadden, buiten het pisstraaltje in de kamer van Dieter & Louis. Iedereen wou zich ook graag douchen, dus was het met emmers buiten te doen.

Ikzelf paste dit principe van douchen (grote emmer water over je hoofd gieten) toe in de badkamer van Dieter & Louis. Helaas heeft de tegel-legger geen rekening gehouden met een correcte afloop. Gevolg: heel de kamer onder water. Woeps.

Na een gezellige tête-à-tête van Dieter & Louis (die beginnen op een getrouwd koppel te lijken!) met hun eigen gekookte pastamaaltijd, begon de ploeg toch wel wat jaloers te worden. De meesten hadden al zelf iets in elkaar geflanst, want weer geen organisatie die ons kwam halen om te eten.

Ondertussen is het al redelijk laat en is deze verzorgster pompaf. Hopelijk kunnen we allen vanacht goed slapen en liggen we morgen na een spetterdende overwinning in een fantastisch proper hotel, waar ook de andere ploegen zich bevinden zodat wij eindelijk ook eens van iets weten. Want momenteel is het nog spannend afwachten hoe alles morgen geregeld zal worden!

Slaapwel.