Team Bikesensation wil zich tonen in BeMC en LCMT

Dirk Baert en zijn Team Bikesensation kijken uit naar de prestaties van de renners in de komende wedstrijden in de Ardennen. (GF)
Redactie KW

Team Bikesensation staat volgend weekend aan de start van de Belgian Mountainbike Challenge (BeMC) en de Luxembourg Cycling & Mountainbike Tour (LCMT). In beide wedstrijden willen ze zich in de kijker rijden.

“Oorspronkelijk ben ik met het team gestart als ‘klein’ mountainbiketeam, maar onder impuls van Niki Devoldere werd ons domein uitgebreid naar crossduatlons en -triatlons. Ik mag dus wel zeggen dat we een soort van multisportteam zijn”, aldus voorzitter-eigenaar Dirk Baert. Het team werd eigenlijk opgestart om mijn fietsenzaak Bikesensation wat meer bekendheid te geven, maar is intussen uitgegroeid tot een stuk meer dan wat ik ervan had durven verwachten.”

In de BeMC, een driedaagse UCI-mountainbikewedstrijd, staan Bram en Jeroen Huysentruyt en Yorick Van Den Berghe aan de start. “Yorick kan in zijn leeftijdscategorie alvast voor een podiumplaats gaan. Bram heeft zich in de Roc Trophy in Houffalize al bewezen met een derde plaats in het eindklassement en is dus in topvorm. De BeMC is echter een UCI-wedstrijd, ik vrees dat podium moeilijk wordt, maar een ereplaats behoort zeker tot de mogelijkheden.”

Niki Devoldere voor bisnummer

In de LCMT wordt Niki Devoldere, tevens aan de slag bij de eliterenners zonder contract op de weg, de belangrijkste pion van het team. “Niki heeft al acht maanden van deze crosstriatlon een doel gemaakt en wil daar uiteraard een mooie prestatie neerzetten. Het liefst zou hij zijn overwinning van vorig jaar herhalen. Daarnaast starten ook Korneel Lagae (cyclo versie), Christian Gobert (combi-tour), Jan Goddaer en ikzelf (mountainbike).

“Niki heeft al acht maanden van deze crosstriatlon een doel gemaakt en wil daar uiteraard een mooie prestatie neerzetten”

Het team bestaat nu al een viertal jaar en telt intussen twaalf renners. “De laatste jaren zijn we wat professioneler geworden, zo voorzien we onder meer trainingsbegeleiding voor iedereen en dat werpt zo te zien zijn vruchten af. We behalen geregeld podiumplaatsen in crossduatlons en -triatlons en dat doet ons natuurlijk hopen op meer. Ook de ambitie van de renners zelf werkt aanstekelijk, ze tillen mekaar echt naar een hoger niveau. Ik mag wel zeggen dat we een hecht team zijn en iedere renner respecteert de andere, ongeacht of ze nu focussen op mountainbike, duatlon of triatlon. De gemiddelde leeftijd van ons team is misschien wel wat aan de hoge kant, maar we proberen ook in te zetten op de jeugd. Zo hebben we met Jeroen Hemeryck, Andres Dekeyser en Yorick Van Den Berghe twee nieuwelingen en een belofte aan boord.”

200 procent

Ten slotte wil voorzitter Dirk Baert nog even het volgende kwijt: “Ik vind het echt heel aangenaam dat ik iedereen zich voor 200 procent zie inzetten. We zijn geen individuen, maar een echt team en dat mag wel eens gezegd worden.” (RRK)