Team Bikensensation klaar voor een spetterend 2019

Team Bikesensation richt zich op disciplines waarin het mountainbiken een prominente rol speelt. Op de foto zien we ook de nieuwe sponsors - A&E Security, Saelens Bouwpromotie en Decoratie Dekeyser - die tijdens de gezamenlijke MTB-rit in Middelkerke op sleeptouw genomen werden. (foto gf)
Tom Vandenbussche

Vorige week zondag vond in het Pacific Hotel in Oostende de ploegvoorstelling van Team Bikensensation plaats. De Beernemse formatie van voorzitter Dirk Baert begint aan zijn vierde campagne bij Wielerbond Vlaanderen en blijft hard inzetten op verschillende disciplines. De grootste focus blijft echter liggen op het mountainbiken, waarin Team Bikensensation zich de voorbije jaren tot een gevestigde waarde heeft ontwikkeld.

“Team Bikesensation is een team met mountainbikers, maar ook met wegwielrenners, triatleten, crossduatleten en crosstriatleten en jeugdrenners”, somt Niki Devoldere op. “Ons grote doel voor 2019 is om in alle wedstrijden in het Belgische mountainbikecircuit zichtbaar te zijn. Waar je in ons land ook naar een crossduatlon, crosstriatlon of mountainbikewedstrijd gaat, je zult wel altijd iemand in onze groenzwarte outfit aan het werk zien. Bovendien kunnen onze renners op vlak van materiaal en begeleiding nergens beter zitten. Met Jesse Van Nieuwenhuyse als trainer kunnen ze van de beste begeleiding genieten. Dirk Baert zorgt dan weer voor het allerbeste materiaal. Als ik in een crossduatlon de beste fietstijd neerzet, is dat te danken aan de fiets waarmee ik kan rijden.”

Dirk Baert

Devoldere: “Onze voorzitter die probeert om renners en atleten te steunen die vol overgave hun sport beoefenen en dezelfde passie als hem hebben. Zijn hart ligt vooral bij het mountainbiken. Opvallend is dat hij er enorm veel voldoening uit haalt om duatleten op technisch vlak naar een hoger niveau te tillen. Dat heeft hij bij mij gedaan, dat heeft hij bij Jan Goddaer gedaan en dit jaar zal hij veel werk hebben aan nieuwkomer Wim Decoene.”

Liam Baert

Devoldere: “Deze 12-jarige youngster zal aantreden in enkele duatlons en zich vooral toeleggen op de technische trails met zijn vader.”

Wim Decoene

Devoldere: “Een nieuw gezicht uit Oost-Vlaanderen. Hij focust zich op duatlon. In het Zwitserse Zofingen werd hij vorige zomer nog vicewereldkampioen op de lange afstand in zijn leeftijdscategorie, de heren tussen 40 en 45 jaar. Eerder behaalde hij ook al goud op het Europees kampioenschap Powerman in Denemarken.”

Joey Deforce

Devoldere: “Deze Beernemnaar is onze triatleet op de weg. Hij neemt aan Ironmans deel.”

Andres Dekeyser

Devoldere: “Onze eerste junior die in het mountainbiken actief is, meer bepaald in de crosscountry. Andres verlegt zijn focus vanaf dit jaar wel naar de marathon.”

Niki Devoldere

Devoldere: “Door mijn verhuis van Izegem naar Bellegem wordt het voor mij de komende maanden moeilijk om ver vooruit te plannen. Er is maar één zekerheid: ik wil voor de derde keer de eindzege in de LCMT-triatlonvierdaagse behalen. Bedoeling is om daarnaast zoveel mogelijk crossdu- en triatlons te doen, nog eens een toptienplaats in het wielrennen bij de elite zonder contract na te streven en op het einde van het jaar misschien nog eens aan een volledige triatlon deel te nemen. Dat zou dan de eerste editie van de triatlon aan Les Lacs de l’Eau d’Heure zijn.”

Yannis Devoldere

Devoldere: “Mijn 13-jarige zoon die samen met Liam Baert, de zoon van Dirk en een jaartje jonger dan Yannis, aan allerlei wedstrijdjes deelneemt: mountainbiken, duatlons, trailruns… Vooral dat laatste doet hij heel graag.”

Sofie Foulon

Devoldere: “De partner van Jan Goddaer die het uitstekend doet in verschillende disciplines.”

Jan Goddaer

Devoldere: “Hij en Sofie hebben de microbe van het mountainbiken volledig te pakken. Ongelofelijk! Deze Kortrijkzaan heeft het voorbije jaar enkele clinics gevolgd om zijn technische vaardigheden te verbeteren. Het was een proces van vallen en opstaan, maar uiteindelijk is zijn techniek wel veel verbeterd. Zijn hoofddoel in 2019 is de Chemins du Soleil, een loodzware en technische mountainbikewedstrijd in de Franse Alpen waar hij samen met Dirk Baert in duo aan de start zal verschijnen.”

Dirk Baert is de zaakvoerder van fietsenwinkel Bikesensation. (foto gf)
Dirk Baert is de zaakvoerder van fietsenwinkel Bikesensation. (foto gf)

Dirk Baert haalt er veel voldoening uit als hij zijn atleten op technisch vlak naar een hoger niveau kan tillen

Jeroen Hemeryck

Devoldere: “Onze andere junior in het mountainbiken. Jeroen zal zich blijven toeleggen op de crosscountry. Het niveau ligt er erg hoog en meestal eindigt hij tussen plaats tien en twintig.”

Bram Huysentruyt

Devoldere: “Wortegemnaar en garagist van beroep. Onze mountainbiketopper. In 2017 kroonde hij zich tot Belgisch kampioen op de marathon in de funklasse, waarna hij vorig jaar een elitevergunning heeft genomen. Met succes, want Bram liet op dat allerhoogste niveau heel wat mooie uitslagen optekenen. Zo won hij de Roc d’Ardenne, werd hij vijfde in de La Chouffe Marathon, negende in Malmédy… Bram mikt ook dit jaar op alle marathons in België en hoopt nog een stapje vooruit te kunnen zetten. Hij zal ook van de partij zijn in de Chemins du Soleil, samen met iemand van buiten het team.”

Ken Van den Bulke

Devoldere: “Een nieuw Oost-Vlaams gezicht in onze ploeg. Hij focust zich hoofdzakelijk op de marathonafstand binnen het mountainbiken en is intussen meervoudig Belgisch kampioen in de funklasse. Ken wordt onze nieuwe publiekstrekker in het mountainbiken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.