Sven Nys wil Kermiscross Ardooie eindelijk op zijn palmares zetten

© BELGA
Redactie KW

De 21e editie van de Kermiscross staat donderdag op het programma en is de ideale laatste opstap naar wat zondag volgt met de wereldbekercross in het Nederlandse Valkenburg.

De Kermiscross is een veldrit die de ‘Kannibaal van het Veld’ nooit won. Nys behaalde er wel enkele podiumplaatsen, maar nooit mocht hij op het allerhoogste schavotje. Donderdag krijgt hij de allerlaatste kans om dit hiaat op te vullen.

Ardooie is een lege plek op mijn palmares en die wil ik wel heel graag opvullen

“Ardooie is een geschikte test voor wat zondag volgt. Vijf jaar geleden reed ik er voor het eerst. Ik botste twee jaar op Zdenek Stybar, dan zag ik Klaas Vantournout net voor mij het zegegebaar maken, twee jaar geleden reed ik lek en werd pas zesde en vorig jaar moest ik in allerlaatste instantie afmelden wegens ziekte”, stelt Nys. “Ik start morgen met als doel om er eindelijk eens te winnen. Me sparen wil ik niet doen. Ik heb op vrijdag en zaterdag nog voldoende tijd om te recupereren. Ardooie is een lege plek op mijn palmares en die wil ik wel heel graag opvullen.”

Het parcours van deze Kermiscross is grondig gewijzigd. Door wegeniswerken in het centrum van Ardooie is de omloop nu een stuk compacter geworden. Men koerst er in vergelijking met vorige jaren tegenwijzers in. Voor het eerst ook is er een veldrit voor vrouwen elite voorzien. Zij starten om 14.15 uur, de mannen om 15.45 uur. Vorig jaar was Michael Vanthourenhout de sterkste in Ardooie. Hij haalde het toen van Tom Meeusen en de Duitser Philipp Walsleben.

(BELGA)