Sven Nys na aankomst woedend op ‘snotneus’ Gianni Vermeersch

© BELGA
Redactie KW

Sven Nys (Crelan-AA Drink) was woensdag als favoriet gestart in Bredene, maar bolde pas als twaalfde over de meet. Onmiddellijk na de finish ging hij verhaal halen bij Gianni Vermeersch (Sunweb-Napoleon Games) uit Klerken. De ploegmaat van winnaar Dieter Vanthourenhout had Nys bijna de dranghekken ingeduwd.

“Je rijdt gewoon iemand de hekken in. Gebruik je verstand, snotneus!”, brieste de 39-jarige Nys aan het adres van Gianni Vermeersch. Meteen daarna reed Nys door naar zijn camper. “Dat die mannen een ploegenspel spelen, daar kan ik vrede mee nemen, maar niet de manier waarop iemand als Gianni Vermeersch dat doet. Hij gebruikte agressie en wou jongens van de baan rijden. Niet alleen mij. Dat kan niet”, verklaarde Nys zijn woede-uitbarsting. “Ik kan veel verdragen, maar op een gegeven moment loopt de emmer over en is het tijd om er iets over te zeggen. Dit kon echt niet door de beugel. Het respect is ver te zoeken.”

Sven Nys na aankomst woedend op 'snotneus' Gianni Vermeersch

De 23-jarige Vermeersch probeerde de concurrentie af te stoppen voor zijn drie ploeggenoten die voorop reden. “Als dit onderdeel wordt van het veldrijden, zijn we ver van huis”, mopperde Nys. “Als het niet op een sportieve manier kan, moet je thuisblijven.”

Sven Nys na aankomst woedend op 'snotneus' Gianni Vermeersch
© BELGA

Nys was niet de enige die onderweg botste met Vermeersch. Ook met Tim Merlier had hij het aan de stok. “Je weet niet wat je doet vent, je weet het niet!”, beet die Vermeersch toe. Pieter Vanspeybrouck meldde via Twitter dat Vermeersch hem al in de eerste ronde probeerde op een paal te laten rijden.

Ook Nys kroop op de sociale media de pen in. “Wat vandaag gebeurt in de cross is ver over de schreef! Respect is volledig weg bij Vermeersch. Dikke proficiat aan Vanthourenhout”, twitterde hij.

Na de harde woorden van Nys betuigde Vermeersch via Twitter zijn spijt. “In mijn jeugdige onbezonnenheid in de slotronde iets te fel tekeer gegaan. Mijn oprechte excuses aan Sven Nys. Het was niet de bedoeling om hem ten val te brengen. Mijn respect voor de mens en crosser Nys blijft immens groot.” Nys, die aan zijn laatste seizoen bezig is, aanvaardde de excuses. “Ik hoop dat je hier iets uit leert en laat de cross in Baal een feest zijn. Einde discussie!”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier