Supportersclub voor Kenny Molly in Emelgems café

Op de foto zien we van links naar rechts ???, Johan Molly (vader van Kenny), ???, Zico Waeytens (profrenner), Nico Delecluyse (zaakvoerder Café Quicky), Iris Cokelaere ('t Baguetje), Kenny Molly, Nico Mattan (ex-profrenner), Gianni Meersman (ex-profrenner) en Ronny Mistiaen (bekende masseur uit de streek). (Foto Wim Claerhout)
Tom Vandenbussche

Johan Molly, een uitgeweken Lendeledenaar, was jarenlang verzorger bij Quick.Step en trok afgelopen winter met Niki Terpstra naar het Franse Direct Energie. Intussen maakte zoon Kenny zijn debuut als profrenner bij Wallonie-Bruxelles. Het ideale moment om zijn eerste supportersclub onder de doopvont te houden, vond Nico Delecluyse van Café Quicky in Emelgem.

Nico Delecluyse en Johan Molly, die opgroeide in Lendelede, kennen elkaar uit hun jeugd. “Op een bepaald moment heeft Nico mij via Facebook een berichtje gestuurd met de vraag of we interesse hadden voor een supportersclub”, vertelt Kenny Molly. “We zijn samengekomen en het klikte meteen. Ik wil de mensen die zich hiervoor inzetten dan ook uitdrukkelijk bedanken.”

Breuk in hand

Kenny Molly zette als tweedejaarsnieuweling zijn eerste stappen in het wielerpeloton. “Vooral mijn overwinningen als junior, waaronder een rit in de Spaanse Ronde van Cantabrië, blijven me bij, net als mijn selectie voor zowel EK als WK in 2018. (glimlacht) En ik mag natuurlijk mijn eerste profcontract ook niet vergeten te vermelden.”

D
D

Normaal was Kenny’s profdebuut afgelopen zondag in de Grand Prix La Marseillaise gepland, maar een val tijdens de ploegstage in Calpe zetten hem even op non-actief. Door een breuk in de hand werd zijn seizoensdebuut uitgesteld tot de Tour du Haut-Var, een driedaagse die begint op vrijdag 22 februari. “Daarna volgen de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré in Roeselare, Paris-Troyes, Bredene-Koksijde Classic, Settimana Coppi e Bartali, La Roue Tourangelle, Circuit de la Sarthe, Brabantse Pijl, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Er is ook een kans dat ik Dwars door Vlaanderen (met start in Roeselare) rijd, maar dan moet mijn ploeg wel startrecht verwerven.”

D
D

Kenny hoopt op een profdebuut zonder blessures. “Dit is een slecht begin, maar daarvoor nog geen slecht einde. Als ik op mijn niveau kan presteren en eens een mooi resultaat kan neerzetten, zal ik tevreden zijn.”

(Ex-)profrenners

Ook de aanwezige (ex-)profrenners Nico Mattan, Gianni Meersman en Zico Waeytens mochten hun zegje doen. “Via Johan, die bij Quick.Step één van mijn verzorgers was, heb ik Kenny op jonge leeftijd leren kennen”, vertelde Meersman. “De laatste vijf, zes jaar van mijn carrière gingen we tussen Kerstmis en Nieuwjaar altijd samen trainen in Calpe. Wat me altijd opviel, was dat hij zich enorm verzorgde. Misschien zelfs meer dan ik. Met kerstavond ging ik een frietje eten, terwijl hij het bij pasta hield. Kenny is genoeg prof om te weten wat hij moet doen.” Nico Mattan besloot met een kwinkslag. “Kenny moet zich verzorgen, niet te laat gaan slapen en niet te veel pinten drinken. (grijnst) Niet zoals ik dus.”

Supportersclub voor Kenny Molly in Emelgems café
© BELGA

Supportersclub voor Kenny Molly in Emelgems café
© BELGA

Supportersclub voor Kenny Molly in Emelgems café
© BELGA