Supporters Belgisch tijdritkampioen Yves Lampaert bouwen stevig feestje in Ingelmunster

Redactie KW

Het was donderdagavond vanzelfsprekend ‘vollen bak’ in De Wante, het bekende supporterslokaal van Yves Lampaert.

De succesvolle jonge renner wordt er door zijn supporters en alle bewoners van de kriekwijk echt op handen gedragen, en dat weet hij naar waarde te schatten door telkens aanwezig te zijn na een grote overwinning. Yves is intussen al aan zijn derde bloemenstuk toe, na overwinningen in Dwars door België en Gullegem koers, en nu de kers op de taart als nationaal kampioen tijdrijden. In het Waalse Chimay versloeg hij zijn eeuwige rivaal en vriend Victor Campenaerts.

Misschien was er dit keer een tikkeltje geluk mee gemoeid, want Campenaert kwam ten val en verloor wat tijd, al heeft dat volgens de supportersgeen rol van betekenis gespeeld. Yves was vanzelfsprekend zonder meer de beste. ‘Of zijn zegehonger nu gestild is?’, vroegen we aan supportersvoorzitter ‘Forza Lampaert’ Bert Vanwynsberghe. “De grote vis moet er eigenlijk nog aankomen”, denkt de voorzitter. “We gokken nu met zijn allen op de Belgische tricolore.”

“Nu al is zijn seizoen geslaagd. Alleen jammer dat hij niet mee kan naar de ronde van Frankrijk, maar hij zal zich zeker tonen in Vuelta!”

Ook Yves zelf was uiteraard in de wolken met zijn derde overwinning. Hij bevestigde dat hij moet passen voor de Tour, maar zijn strijdlust en zegedrang zijn zeker nog niet opgebrand, zodat de supporters nog wat meer kunnen verwachten van deze eenvoudige maar sterke renner. Vanzelfsprekend werd er duchtig gefeest tot in de late uurtjes.

(CLY-foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier