Superprestigecross Ruddervoorde voorgesteld

Redactie KW

Vanavond vond op Baliebrugge in Ruddervoorde de voorstelling plaats van de Superprestigecross, die dit jaar plaatsvindt op zondag 9 november. Dat is enkele weken later dan de voorbije jaren het geval was.

Voorzitter Wim Pyfferoen is niet helemaal tevreden met die verandering van datum. “De organisatoren in Ronse wilden niet terugkeren naar 5 oktober en hebben hun cross gisteren (zondag 12 oktober, red.) laten plaatsvinden. Dat was normaal onze dag. Eind oktober is er ook een vrij weekend zonder klassementscross, maar dan speelt Club thuis zijn voetbalmatch. Dus is het zondag 9 november geworden. We zullen zien. Of ik daarmee kan leven? Ik had liever vorig weekend onze cross gehad. Dan was er alleen interlandvoetbal en dan hebben wij meer toeschouwers.”

Secretaris Kurt Vanneste kan dan weer wel leven met de veranderde datum. “Wij wilden al jaren Gieten voor ons laten plaatsen, zodat we niet meer als eerste manche van de Superprestige zouden gelden. Dat is ons nu gelukt. We zijn ook heel blij dat onze cross weer op een normaal tijdstip zal plaatsvinden, om half vier in de namiddag. Dat was als openingscross niet het geval.”

Gewijzigd parcours

Ook het parcours ondergaat enkele wijzigingen. Geert Pyfferoen: “De aankomst ligt niet meer na zo’n lange strook op de weg. Deze editie blijven we langer in het veld. Op de bergjes zullen we ook eens een andere richting bergop en bergaf nemen. Ja, de renners zullen verschieten.” (TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.