De organisatie wachtte zo lang mogelijk met de annulatie van de wedstrijden en wilde het overleg en weer op zondag afwachten. Wel werd zaterdagavond nog beslist om de crossen bij de dames en heren elite vroeger te laten plaatsvinden omwille van de slechte weersvoorspellingen.

Zondagochtend gingen de eerstejaarsnieuwelingen nog om 9u50 van start, maar uiteindelijk werd de wedstrijd stopgezet.

"De Superprestige wordt afgelast", klonk het zondagochtend bij Annick Smeulders van de organisatie. "Dat hebben we na overleg beslist. Veel kunnen we er niet over kwijt. Het is jammer, maar het weer noodzaakt ons om deze maatregel te nemen. We moeten de cross annuleren met het oog op de veiligheid van de renners, de vrijwilligers en de supporters. We willen hen niet in gevaar brengen."

De wedstrijd was nieuw op de kalender van de Superprestige en verving de cross in Hoogstraten. De laatste manche wordt nu volgende week zaterdag in Middelkerke gereden. Laurens Sweeck leidt bij de heren elite met één punt voorsprong op Eli Iserbyt, Ceylin Alvarado topt het klassement bij de dames met vijf punten voorsprong op Yara Kastelijn.

(Belga)

De organisatie wachtte zo lang mogelijk met de annulatie van de wedstrijden en wilde het overleg en weer op zondag afwachten. Wel werd zaterdagavond nog beslist om de crossen bij de dames en heren elite vroeger te laten plaatsvinden omwille van de slechte weersvoorspellingen.Zondagochtend gingen de eerstejaarsnieuwelingen nog om 9u50 van start, maar uiteindelijk werd de wedstrijd stopgezet. "De Superprestige wordt afgelast", klonk het zondagochtend bij Annick Smeulders van de organisatie. "Dat hebben we na overleg beslist. Veel kunnen we er niet over kwijt. Het is jammer, maar het weer noodzaakt ons om deze maatregel te nemen. We moeten de cross annuleren met het oog op de veiligheid van de renners, de vrijwilligers en de supporters. We willen hen niet in gevaar brengen."De wedstrijd was nieuw op de kalender van de Superprestige en verving de cross in Hoogstraten. De laatste manche wordt nu volgende week zaterdag in Middelkerke gereden. Laurens Sweeck leidt bij de heren elite met één punt voorsprong op Eli Iserbyt, Ceylin Alvarado topt het klassement bij de dames met vijf punten voorsprong op Yara Kastelijn.(Belga)