Straf: Remco Evenepoel bezorgt Deceuninck – Quick-Step Europese titel tijdrijden

Remco Evenepoel glundert op het podium. Links naast Evenepoel zien we Kasper Asgreen. De Deen van Deceuninck - Quick-Step werd tweede. © Getty Images
Redactie KW

Er stond alweer geen maat op de 19-jarige Remco Evenepoel. Nadat hij afgelopen zaterdag de Classica San Sebastian op zijn naam schreef, voegt hij er nu het Europees kampioenschap tijdrijden aan toe. En of dat allemaal nog niet straf genoeg was, werd De Deen Kasper Asgreen – ook van het team van Patrick Lefevere – tweede. Yves Lampaert werd zevende. Evenepoel wist op voorhand al te vertellen dat hij bij winst zijn overwinning zou opdragen aan de maandag overleden Bjorg Lambrecht.

Evenepoel is door zijn topvijfnotering ook zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. België mag in de Japanse hoofdstad twee Belgische renners afvaardigen. Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts moet echter nog niet wanhopen. Op het WK in Yorkshire volstaat een stek in de top acht eveneens voor een olympisch deelnamebewijs. Indien meer dan twee Belgische renners de selectienormen halen, moet bondscoach Rik Verbrugghe een keuze maken.

Evenepoel gaf vooraf al aan de zege op te dragen aan de maandag overleden Bjorg Lambrecht. Hij werd in de hotseat overmand door emoties.

Op de erelijst volgt Evenepoel Victor Campenaerts op.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier