Stijn Devolder houdt geen breuken over aan valpartij in Dwars door Vlaanderen

© BELGA
Redactie KW

Stijn Devolder (Trek) ging woensdag in Dwars door Vlaanderen (1.BC) hard tegen de grond. Onderzoek in het ziekenhuis wees nadien uit dat hij niets heeft gebroken. Zijn elleboog staat wel dik en hij heeft een gezwollen lip, zo maakte zijn team bekend.

De 35-jarige Deerlijknaar schoof bij de afdaling van de Paterberg uit de bocht. Eerder waren ook een motard en de Nederlander Lars Boom er uitgegleden. “De crash gebeurde op bijna dezelfde plaats als vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen, toen Stijn ook ten val kwam”, liet sportdirecteur Dirk Demol optekenen. Devolder reed de koers nog uit, maar werd nadien naar het ziekenhuis overgebracht. “Ik denk niet dat er veel andere renners nog maar zouden proberen om opnieuw op de fiets te springen”, aldus Demol. “Zijn hele linkerzijde is toegetakeld. Hij was ook erg duizelig, mogelijk is hij even buiten bewustzijn geweest.”

“Ik viel in de afdaling van de Paterberg”, stelde Devolder na afloop. “Dit was te wijten aan een combinatie van te snel rijden en de glibberigheid in die bocht. Mijn elleboog, mijn heup, alles doet nu pijn.”

Giacomo Nizzolo, de Italiaanse ploegmaat van Devolder die eveneens ten val kwam, bleek na een bezoek aan het ziekenhuis evenmin iets gebroken te hebben. Het is wel nog afwachten of Devolder en Nizzolo de komende koersen zullen kunnen afwerken.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier