Stijn Devolder gaat voor tweede eindzege in Driedaagse

?Ik moet vooral Wiggins in het oog houden?, beseft Stijn Devolder. © BELGA
Redactie KW

Stijn Devolder maakt tien jaar na zijn eindzege in 2005 kans om de Driedaagse De Panne-Koksijde opnieuw als eindlaureaat af te sluiten. De 35-jarige Deerlijknaar moet daarvoor donderdag zestien seconden goedmaken op de Noor Alexander Kristoff.

“De afsluitende tijdrit is zeker een doel voor mij. Ik wil deze Driedaagse De Panne-Koksijde winnen”, verklaarde Devolder. “Ik mag alvast Bradley Wiggins niet uit het oog verliezen. Het verschil tussen ons is 38 seconden. Veel is dat niet ten opzichte van de wereldkampioen tijdrijden. Ik word elke dag iets minder stram, mijn blessures helen beter dan verhoopt. Elke dag word ik onder handen genomen door onze osteopaat, die ervoor zorgt dat alles op zijn plaats blijft en ik telkens met relatief minder pijn kan rondfietsen.”

“Het was woensdag weer een heel lastige dag. Voor de tweede etappe op rij was het boksen tegen de felle wind. Het was echt vechten om in een goede positie te zitten. Dat lukte me meermaals, maar na een of andere bocht was er opnieuw gewurm in het peloton, waardoor je opeens weer 200 of 300 meter lager kwam te zitten. Zo ging het alsmaar door, heel enerverend was dat. Ik was nochtans goed omringd door de ploeg. Dat was mijn geluk. Anders was het onherroepelijk verloren.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier