Stan Van Tricht wint 77ste editie Gullegem Koerse

Winst van Stan Van Tricht. © VDB

Stan Van Tricht heeft dinsdag de 77ste editie van Gullegem Koerse, een profwedstrijd op de nationale kalender, gewonnen. De 21-jarige stagiair van Deceuninck – Quick-Step liet na 171 kilometer (18 ronden) in een sprint met drie. Ceriel Desal en Pieter Serry achter zich.

Na een onrustig begin vormde zich na 55 kilometer koers een kopgroep met Jason Osborne, Pieter Serry, Aaron Van Poucke, Thomas Joseph, Ceriel Desal, Kobe Goossens, Louis Bendixen, Olav Hjemsaeter, Gust Lootens, Ludwig De Winter, Kenneth Caethoven en Jasper De Jaegher.

Stan Van Tricht trachtte halfkoers samen met Warre Vangheluwe en Andre Drege de kloof naar voor te overbruggen. Het drietal bleef een tijdje hangen op 45 seconden.

Twaalf koplopers

Het peloton volgde op 1:55 en leek alsmaar meer en meer achterstand aangesmeerd te krijgen. Tot uit de grote groep zo’n dertig man weg reden. Daarbij onder anderen Iljo Keisse, Stijn Steels, Guillaume Van Keirsbulck, Christophe Noppe en Dries Van Gestel.

De twaalf koplopers kregen op 40 kilometer van het einde versterking van de drie achtervolgers. Dat was voor Aaron Van Poucke het sein om te gaan versnellen. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise begon aan de drie resterende ronden met een voorgift van 20 seconden op zijn vorige metgezellen en 55 seconden op een andere achtervolgende groep met daarin Keisse.

Hij werd echter weer tot de orde geroepen. Ludwig De Winter ging daarop zijn kans en vatte de slotronde aan met een handvol seconden voorsprong. Ook hij slaagde er niet in om alleen toe te komen.

Pieter Serry, Stan Van Tricht en Ceriel Desal versnelden op 5 kilometer van de finish. Achter hen smolten de twee groepen samen. De drie mochten sprinten voor de zege. Van Tricht volgde zijn ploeggenoot Yves Lampaert, winnaar in 2019, op de erelijst op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier