Stan Dewulf wil rustig groeien in schaduw van kopmannen

Stan Dewulf is momenteel op stage in Spanje met zijn nieuwe ploeg.©ANN BRAECKMAN BELGA
Stan Dewulf is momenteel op stage in Spanje met zijn nieuwe ploeg.©ANN BRAECKMAN BELGA
Redactie KW

Wielrenner Stan Dewulf maakte recent de overstap van Lotto Soudal naar AG2R-Citroën. De 23-jarige Stavelnaar wil er rustig verder groeien in de schaduw van Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. “Ik wil hen hier in de eerste plaats helpen en veel leren”, zegt hij. “En in kleinere koersen hoop ik af en toe mijn eigen kans te mogen gaan.”

Dewulf won Parijs-Roubaix voor beloften in 2018 en maakte in 2019 de overstap naar de profs, waarna hij een tijdlang sukkelde met knieproblemen. Vorig jaar eindigde hij als tweede in de Antwerp Port Epic en liet hij ook een knappe 11de plaats optekenen in de Brabantse Pijl.

Oliver Naesen wist dat de renner niet zo gelukkig meer was bij Lotto Soudal en drong aan op zijn komst . “In april al waren er gesprekken”, stelt Stan Dewulf. “Uiteindelijk raakte de deal rond en koos ik na vijf jaar, want ik koerste ook bij de beloften bij Lotto, voor nieuwe lucht. Ik was enorm vereerd ook dat ‘Ollie’ me bij zijn team wou.”

‘Ondersteunende rol’

AG2R-Citroën heeft met Greg Van Avermaet een tweede kopman in de klassiekers. “Ik denk dat we een heel sterk team hebben”, vindt Dewulf. “Er zijn onze twee kopmannen, en dan heb je ook nog Lawrence Naesen en Gijs Van Hoecke en een paar goede Fransen. Ik kijk echt uit naar dat voorjaar.”

“Zelf krijg ik een ondersteunde rol, ik wil mijn kopmannen bijstaan in de finale en ervoor zorgen dat ze zorgeloos die finale kunnen aanvatten. Ik hoop natuurlijk om zelf ook nog veel te leren en sterker te worden. Ooit hoop ik een renner, een kopman zoals Greg of Oliver te worden .”

Werken voor zijn kopmannen wordt een belangrijke taak. “Maar daarnaast hoop ik in kleinere koersen zoals bijvoorbeeld Le Samyn mijn kans te mogen gaan. Mijn tweede plaats in de Port Epic gaf me vertrouwen, eindelijk kon ik nog eens meedoen voor de zege.”

“Ik zit hier goed, ik voel me goed op stage in Spanje en ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen . Dat begint voor mij in de Clasica de Almeria, daarna ga ik naar de Ruta del Sol en de Omloop Het Nieuwsblad”, besluit Dewulf. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.