Stan Deram uit Aartrijke hoopt op top tien in de eindstand van de Aspiranten Cyclocross Cup

Stan Deram. © foto Coghe
Stijn Moerman

De renner van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare hoopt alsnog de top tien in te duiken. “Ik start in Jabbeke met de ambitie om top tien te rijden”, aldus Stan. “In de tussenstand van de Aspiranten Cyclocross Cup sta ik momenteel op de 13de plaats en met wat geluk geraak ik misschien nog in de top tien. Dat zou leuk zijn. Spijtig dat ik in het begin van het seizoen enkele crossen gemist heb. Anders stond ik misschien al in die top tien. Het is wel plezant om zo dicht bij huis te kunnen rijden. Of er veel supporters zullen zijn? Normaal niet. De meesten zijn eind december naar Varsenare gekomen. Maar ik ga er alvast voor om er een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.” Daarna neemt Stan ook nog deel aan de cross in Heusden-Zolder eind januari.

Top tien of niet, de aspirant van CT Luc Wallays-JRR blikt alvast tevreden terug op zijn winter. “Ik mag zeker niet klagen. Alleen mijn openingscross in Diksmuide viel wat tegen. Ik reed er immers lek, waardoor ik tevreden moest zijn met de 17de plaats. Maar voor de rest is alles naar wens verlopen. In Lichtervelde en Varsenare behaalde ik zelfs twee keer de tiende plaats. Vooral die cross in Lichtervelde zal mij bijblijven. Ik heb er echt heel goed gereden. Nochtans stond ik heel ver in de start. Maar gelukkig was het een lange aanloopstrook, waardoor ik heel wat plaatsen kon goedmaken. Ik kon er mijn snelheid uitspelen. Dergelijke snelle crossen liggen mij ook het best. Maar het mag ook wat op en neer gaan of een zandstrook bevatten. Daarin kom ik ook goed voor de dag.”

Met het einde van de winter in zicht focust Stan Deram zich al op het nieuwe wegseizoen. “Na de winter las ik geen rustperiode in en begin ik meteen aan mijn wegcampagne. Hopelijk slaag ik erin om mijn prestaties van vorig seizoen te evenaren. Toen was ik vooral op het einde enorm goed op dreef en dook ik verschillende keren de top tien in. Het zou tof zijn als ik daarop kan verder bouwen. Ik doe er alvast mijn best voor en doe nu extra trainingen, zoals core stability. Welke discipline mijn voorkeur geniet? Vroeger was dat de weg, maar nu neig ik meer naar de cross. In het veldrijden heb je veel meer variatie”, besluit Stan, die schoolloopt aan de Wieleracademie van het MSKA in Roeselare. Daar krijgt hij training van Arne Wallays, de broer van profrenner Jelle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier