Stadense tweedejaarsnieuweling Valentino Willemyns wil zijn goede vorm verzilveren

Valentino Willemyns. © (foto Bart)
Redactie KW

Ondanks de moeilijke koersomstandigheden beleeft Valentino Willemyns een verdienstelijk seizoen als tweedejaarsnieuweling. Na een vakantie in de Ardennen, zal hij elke kans grijpen die er nog is om te koersen.

“Kruisem was de eerste oefenkoers en die verliep redelijk goed. Ik kon meteen mooi meerijden met het peloton. Enkel in de laatste ronde kreeg ik het wat moeilijker. Ik finishte uiteindelijk als 70ste, waarmee ik wel tevreden was”, opent Valentino Willemyns.

“Het is echt jammer dat er zo weinig koersen zijn. Tijdens de lockdown heb ik immers veel kunnen trainen omdat ik niet meer naar school moest. Het zou jammer zijn om die goede vorm niet te verzilveren in de koers. Nu ben ik nog tot half augustus op vakantie in de Ardennen, waar ik vooral met de mountainbike rijd. Dit weekend is er dus geen koers voor mij, ook niet in Heestert, wat vorig jaar nog een halve thuiskoers was”, vertelt de jongeman die dit jaar verhuisde van Moen naar Staden.

“Vorig jaar was het daar in Heestert toch wel een redelijk lastige koers. Het tempo lag meteen hoog en de wind maakte het er niet makkelijker op.”

Sterker

Na zijn vakantie grijpt de renner van Gaverzicht-Be Okay zowat elke kans die er nog is om te koersen.

Ik heb me voor quasi elke koers ingeschreven en voor Vichte op 23 augustus heb ik alvast groen licht gekregen. Nu maar hopen dat ze ook mag doorgaan. Het zou jammer zijn mocht het seizoen weer stilgelegd worden, want ik word altijd sterker naar het einde van het seizoen toe. Zelfs een toptienplaats zou dan nog wel mogelijk moeten zijn”, volgens de leerling tuinbouw aan VABI Roeselare.

De tweedejaarsnieuweling merkt overigens ook op dat koersen in onze provincie dikwijls speciaal is. “Hier wordt er meteen gekoerst vanaf het startsein en het niveau ligt ook echt wel hoog. Als je dat vergelijkt met Wallonië bijvoorbeeld, waar ik vorig jaar vaak gaan koersen ben, dan merk je toch het verschil. Daar ligt het niveau doorgaans een stukje lager en ze koersen er ook wat meer beredeneerd”, verduidelijkt Valentino Willemyns. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier