Sportpetje af voor… Xandro Meurisse: van Luxemburg naar de Tour?

Tom Vandenbussche

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op wielrenner Xandro Meurisse uit Zwevegem.

Xandro Meurisse is bezig aan een uitstekend seizoen. De 25-jarige naar Zwevegem uitgeweken Harelbekenaar, vorig jaar nog als eliterenner zonder contract aan de slag bij het continentale Crelan-Vastgoedservice en toen winnaar van de koninginnenrit in de Vierdaagse van Duinkerke op de Kasselberg, bevestigde die positieve trend afgelopen week tijdens de geaccidenteerde Ronde van Luxemburg. Meurisse legde er twee keer beslag op de derde plaats en moest in het eindklassement alleen Greg Van Avermaet voor zich dulden.

Eerder dit seizoen reed de renner van Wanty-Groupe Gobert zich ook al in de kijker tijdens de Volta Limburg Classic (tweede) en het Circuit de la Sarthe (zesde). Meurisse maakte ook een bevredigend debuut op WorldTour-niveau in rittenkoersen als de Ronde van Catalonië en de Ronde van Romandië. Een positief teken in Meurisses zoektocht naar een ticket voor de komende Ronde van Frankrijk. Zijn ploeg ontving immers een wildcard en dus mag de gewezen jeugdrenner van Lotto-Soudal dromen van zijn eerste Tour. Terecht? Daar bestaat intussen al lang geen twijfel meer over.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.