Sportpetje af voor… Niko Eeckhout die op zijn 46ste nog over snelle benen beschikt

Wouter Vander Stricht

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die de nationale media niet haalde, maar niettemin een mooie prestatie neerzette. Deze week viel ons oog op Niko Eeckhout, de 46-jarige was een van de 110 renners die in Maldegem-Kleit aan de start stonden. En na net geen 105 km toonde hij zich ook de snelste.

Wielsbekenaar Niko Eeckhout stond zondag net over de provinciegrens in Maldegem-Kleit aan de start van de wedstrijd voor elite zonder contract en beloften. Bij die beloften rijden gasten rond die moeiteloos zijn zonen zouden kunnen zijn. De gewezen Belgisch kampioen bij de profs (2006) koerst nog steeds voor het plezier, maar dat koppelt hij ook aan goede prestaties.

Van de 110 renners aan de start zouden er 89 opgeven of uit koers worden genomen. In de slotfase van de wedstrijd ging Eeckhout er vandoor van de Fransman Nicolas Moncomble. In een spurt die er eigenlijk nooit geen was, snelde Eeckhout naar de bloemen. Sportpetje af als je dat op die leeftijd nog kan. Maar ‘Rambo’ is nooit een gewone geweest natuurlijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.