Sportpetje af voor… Jonas Degroote, die op BK op zucht van brons eindigde

Tom Vandenbussche

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op veldrijder Jonas Degroote van Tarteletto-Isorex, die op het BK veldrijden voor beloften op een zucht van brons strandde.

Jonas Degroote moest zondagochtend in Oostende alleen Quinten Hermans, Nicolas Cleppe en Yannick Peeters voor zich dulden. De Zillebekenaar, vorige winter al goed voor een toptienplaats op het EK, is op die manier zo goed als zeker van een plaats in de selectie voor het WK, dat eind deze maand plaatsvindt in het Luxemburgse Bieles.

Opmerkelijk wapenfeit op het BK voor beloften: de troepen van Tarteletto-Isorex, de continentale ploeg van Peter Bauwens, veldritcoach Rony De Vos en sinds kort ook Johan Museeuw, plaatsten drie crossers in de top twaalf. Stuk voor stuk West-Vlamingen. Naast Degroote verraste Nick Van de Kerckhove uit Oostkamp met een zevende plaats. Niels Derveaux uit Otegem, die pas enkele maanden geleden het mountainbiken inruilde voor de cross, leek even af te stevenen op top tien, maar moest zich finaal tevreden stellen met de twaalfde plek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.