Sportpetje af voor… de deelnemers aan de stormachtige Endurance Race van De Panne

Lode Blomme

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op de deelnemers aan de Endurance Race op het strand van De Panne, die ondanks de hevige storm van zondag én de afgelasting van de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Koksijde enkele kilometer verder gewoon hun wedstrijd afwerkten.

Door het hevige stormweer aan de kust besloten de organisatoren de Endurance Race in te korten, want een uur voor de wedstrijd een uur ging de windmeter drastisch de hoogte in. Ruim 9 beaufort, met pieken tot 10 beaufort, deden de organisatie beslissen de wedstrijd te beperken tot 1 ronde van ongeveer 20km.

Terwijl het veldrijden in Koksijde wél werd afgelast, reden ze in De Panne dus wél. Bredenaar Timothy Dupont, onze kersverse IJzeren Briek, was een van de deelnemers die tegen de wind in beukte en werd net als vorig jaar tweede op 16 seconden van de Nederlander Richard Jansen. Ronan van Zandbeek, een andere Nederlander vervolledigde het podium.

Verder in de top tien bij de elite vinden we de West-Vlamingen Frederik Decaesteker (zesde, Diksmuide), Pieter Ghyllebert (achtste, Diksmuide), Jarl Salomein (negende, Bredene) en Maarten Himpens (tiende, Oostduinkerke). Bij de juniores werden Arne Vermeersch (Beselare) en Robban Vermeulen (Koksijde) respectievelijk derde en vierde. Bij de dames een tweede plaats voor Grace Verbeke (Snaaskerke), terwijl Lieselot Decroix (Kuurne) vierde werd. Frederik Devolder uit Gits won bij de masters.

Opvallend: winnaar Richard Jansen reed normaal mee tijdens de wereldbeker cyclocross in Koksijde, maar door de afgelasting daar, kreeg hij als ex-winnaar van De Panne Beach Endurance in extremis nog een startnummer. (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.