Spectaculaire val weerhoudt Vos van winst in Dwars door de Westhoek

© Foto Coghe
Redactie KW

Ex-meervoudige wereldkampioene Marianne Vos (Rabobank) was duidelijk op weg naar winst in Boezinge, maar een spectaculaire val vlak voor de finish zette daar een streep door. In een spurt met negen kwam de Nederlandse hard neer op de kasseien, gelukkig zonder erg. Valerie Demey uit Brugge werd eerste Belg en finishte als twaalfde. De Luxemburgse Christine Majerus won de wedstrijd.

Op zo’n 25 km van Wijtschate was er in het peloton een massale valpartij, 25 rensters werden daarbij niet gehinderd en ontsnapten aan de rest. De kopgroep bestond in de laatste ronde nog maar uit negen rensters en dat was meteen ook de beslissing. Het sterke Rabobank had drie rensters voorin, Boels Dolmans en Canyon Sram elk twee. Met een voorsprong van anderhalve minuut gingen de koplopers de slotronde in. De rest van het peloton volgde op liefst 6′ 40”. Anna Van Der Bruggen viel als eerste aan, gevolgd door de Zweedse Johansson. Maar het kwam finaal tot een spurt, waarbij Marianne Vos zwaar ten val kwam. De Nederlandse renster ging rechtop spurten en niet veel later stuitte haar achterwiel naar omhoog waardoor Vos het evenwicht verloor en ten val kwam op de kasseien. Bij wonder kwam de Nederlandse er met de schrik van af.

Renster uit Ieper over valpartij in de buurt van Wijtschate

Lieselot Decroix, die als 49ste finishte, afkomstig uit Ieper en al enkele jaren wonend in Kuurne reageert verzucht: “Door die valpartij in Wijtschate was de koers snel gedaan. Door die val moesten twee ploegmaats opgeven wegens te veel last. In de achtervolging was er weinig samenwerking. Er waren vooraan ook goede ploegen vertegenwoordigd. Vandaar. Nog voor die val reden ze al volle bak en lag het deelnemersveld in waaiers uiteen. Waar de wegen wat smaller zijn, gebeurde de val, op het moment dat ze allemaal aan het wringen waren om vooraan te zitten.”

(RC/ Foto GC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier