Sheena Maesen, vriendin van Tourdebutant Jens Keukeleire : “Ik zorg voor een druk sociaal leven”

Redactie KW

Bijna vier weken moet Sheena Maesen Jens missen, maar dat is ze al gewoon. “Als ik alleen thuis ben, ben ik weinig in huis.”


Sheena leerde Jens kennen in het eerste jaar aan de hogeschool in Brugge. Ze volgden beiden de richting voedings- en dieetkunde en moesten zichzelf voorstellen. “Ik roeide toen in Oostende, Jens had nog geroeid in Brugge. We zijn zo aan de praat geraakt en niet meer gestopt. (lachje)”, vertelt Sheena. “We hebben eens afgesproken en van het een kwam het ander. Het klikte meteen.”

Gerechtjes van Piet Huysentruyt

“Jens trekt behoorlijk goed zijn plan in het huishouden”, bekent Sheena. “Zo wast hij vaak zijn eigen koerskleren, terwijl ik de strijk doe, hoewel ik daarvoor ook vaak hulp krijg van mijn vader. (lacht) Ik doe wel alle boodschappen en zorg ervoor dat alles in huis is. Ook groenten schillen en de krielaardappelen koken neem ik voor mijn rekening. Ik probeer zoveel mogelijk af te wisselen: couscous, risotto… De laatste tijd maak ik vaak gerechtjes klaar van het programma Smakelijk op Vier, van Piet Huysentruyt. Haverpannenkoeken bijvoorbeeld, of speltbrood. Het is leuk om variatie in onze maaltijden te brengen en geregeld nieuwe gerechtjes uit te proberen. Jens’ favoriete maaltijd is currysaus met kokosmelk, in een stoofpotje. En ja, dat maakt hij dan zelf klaar.”

Facetime

Tijdens de Tour zal Sheena haar vriend een tijdje moeten missen, maar dat is ze intussen wel al gewend. “Jens zit vaak in het buitenland. In december was hij drie weken in Australië, een maand later eveneens drie weken in Argentinië en in februari reed hij in Oman en Qatar. Tijdens het voorjaar was hij dan weer wel in België voor de voorjaarsklassiekers, maar verbleef hij vaak met de ploeg op hotel. Na Parijs-Roubaix trok hij op stage, waarna hij naar Amerika moest voor de Ronde van Californië. (grijns) Ik zit dus hoofdzakelijk alleen thuis, maar ik ben het al gewoon. Ik zorg dat ik een druk sociaal leven heb, hé. Vandaar ook dat ik voltijds werk. En als ik alleen thuis ben, ben ik eigenlijk weinig in huis.

Jens reed al twee keer de Ronde van Italië. Tijdens zo’n grote ronde houden we contact via gsm of Facetime. We horen elkaar dan dagelijks, maar meer dan tien, vijftien minuten hoeft dat niet te duren. Ik stuur dan een berichtje dat hij kan telefoneren. Hij heeft ook zo’n app op zijn smartphone waarop hij kan zien of ik thuis ben.

(TVDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.