Shari Bossuyt opent wegseizoen met winst op circuit in Zolder en mikt nu op EK in Plouay

Shari Bossuyt. © gf
Redactie KW

Voor Shari Bossuyt is het ‘nieuwe’ seizoen alvast goed gestart. In de oefenkoers in Zolder wist ze, niettegenstaande ze net van een zware ploegstage terugkwam, de zege in de wacht te slepen. Maandag staat er een selectiewedstrijd op het menu met het oog op een eventuele EK-deelname.

“Ik was eigenlijk zonder veel verwachtingen gestart. Met de ploeg hadden we net een zware stage achter de rug en het was de bedoeling om de oefenkoers als doorgedreven training mee te pikken. Het is toch wel speciaal om op zo’n autocircuit te koersen. Mijn vriend Gerben Thijssen (profrenner bij Lotto-Soudal, red.) is van die streek en kende het circuit dus al. Hij had me verteld dat het asfalt heel goed bolde, maar tegen de wind in was het toch nog altijd serieus trappen”, lacht Shari Bossuyt na haar zege.

Ontgoocheling na WK

Dat was overigens ook haar eerste wegwedstrijd van het jaar. Eind februari nam ze met de nationale ploeg nog deel aan de wereldkampioenschappen op de piste in Berlijn. Samen met Jolien D’Hoore, Lotte Kopecky en Gilke Croket nam ze deel aan de ploegenachtervolging. Ze reden een tiende tijd en die was op een haar na niet voldoende om te kwalificeren voor de Olympische Spelen. “Dat was in zekere zin wel een teleurstelling voor ons. We hadden er zo naar toe geleefd en hadden wel beter verwacht. Achteraf gezien mochten we niet echt klagen, maar het moment zelf waren we echt wel teleurgesteld.”

De eliterenster hoopt mee te mogen naar het Europees kampioenschap in Plouay eind augustus. Ze mikt zowel op de tijdrit als de wegrit. Daarvoor is er maandag alvast een selectietijdrit met de nationale ploeg, opnieuw op het circuit van Zolder. Daarnaast hoopt ze met haar ploeg, NXTG Racing, Parijs-Roubaix te mogen rijden. “Ik rijd sowieso graag over de kasseien, maar zo’n gerenommeerde wedstrijd die dan nog eens redelijk dicht bij huis is, dat is toch wel speciaal. Het is overigens mooi om te zien dat zo’n grote organisaties ook meer en meer dameskoersen voorzien.

Lockdown

Naar eigen zeggen kwam de lockdown nog niet helemaal ongelegen voor Shari. “Door mijn deelname aan het WK ploegenachtervolging had ik een achterstand opgelopen op het vlak van duurtraining. Wedstrijden op de piste zijn immers altijd (relatief) korte inspanningen. De maanden zonder koers waren dus ideaal om mijn basisconditie te verbeteren. Ik miste het koersen natuurlijk wel, maar voor mijn conditie was het wellicht beter zo. Er zat ook veel afwisseling in mijn trainingsparcoursen, aangezien Gerben en ik ofwel in Bellegem bij mij of in Genk bij hem woonden. We hebben de afgelopen maanden dus wel goed doorstaan.” (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier