Serge Pauwels mist Tour 2020 door virale infectie

Het zit Serge Pauwels niet mee sinds zijn overstap naar CCC eind 2018. De 36-jarige klimmer uit De Haan sukkelde tijdens de Tour van 2019 lang met knieproblemen en ziet nu door ziekte de komende Tour aan zijn neus voorbijgaan. De Tour wordt van West-Vlaamse zijde een mager beestje, want alleen Tim Declercq lijkt al zeker van zijn selectie.

Serge Pauwels in de Tour van 2019. (foto Belga) © belga

“Net voor de Tour de l’Ain hebben ze bij mij een virale infectie in het bloed ontdekt”, vertelt Pauwels. Ik moet rusten en mag pas weer trainen als de infectie verdwenen is. Zonde, maar niets aan te doen.” Pauwels mist zo zijn hoofddoel van 2020, waarin hij sinds 2015 steevast voor enkele uitschieters zorgde. Het is onduidelijk of Pauwels nu de Giro of Vuelta zal betwisten. Ook zijn toekomst als renner is door het wegvallen van CCC als sponsor erg onduidelijk.

Ook geen Lampaert

Ook Yves Lampaert (Deceuninck-Quick-Step) viel eerder deze maand al uit met een sleutelbeenbreuk. Gevolg is dat de Tour van 2020 van West-Vlaamse zijde een mager beestje dreigt te worden. Alleen Tim Declercq (Deceuninck-Quick-Step) lijkt op beide oren te mogen slapen.

Keukeleire in Andorra

Voor de drie andere West-Vlaamse kanshebbers op een Tourselectie is het bang afwachten. Jens Keukeleire (EF Pro Cycling) vertoeft op dit moment met tien ploegmaats in Andorra. “Acht van die elf renners zullen de Tour rijden, maar meer weet ik zelf nog niet. Ik veronderstel dat we in de loop van deze week meer duidelijkheid zullen krijgen, maar kan me niet inbeelden dat de ploeg op basis van training nog de selectie moet maken. In ieder geval heb ik een goeie Dauphiné achter de rug. Men was tevreden over mijn werk en nog meer over het resultaat met Martinez (die eindwinnaar werd, red.). Duimen dus dat ik erbij ben.”

Tim Declercq reed de Tour al in 2018. (foto Belga)
Tim Declercq reed de Tour al in 2018. (foto Belga)© BELGA

Debusschere en Vermote

Jens Debusschere (B&B Hotels-Vital Concept) was tot gisteren aan de slag in de Tour de Wallonie. Hij maakt deel uit van de tienkoppige voorselectie bij zijn Frans team, waarin Bryan Coquard de kopman is. “Ik verwacht een beslissing na de TRW”, liet de Waregemnaar ons weten. Bij Cofidis, dat Guillaume Martin en Elia Viviani als kopmannen naar Nice stuurt, maakt Julien Vermote kans op één van de drie overgebleven plaatsen. “Ik rijd nu de Tour du Limousin (tot en met vandaag, red.) en denk dat we eind deze week meer zullen weten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.