Serge Pauwels heeft niet zijn beste dag in de Tour

Serge Pauwels na afloop van de rit woensdag. © BELGA
Redactie KW

Serge Pauwels (Dimension Data) zag ploegmaat Mark Cavendish op de rustdag in Bern uit de Tour stappen, maar liet dat niet aan zijn hart komen. Hij trok in de aanval, maar slaagde er net niet in om de aansluiting naar de koplopers te maken en werd 29e, op 12:15 van winnaar Ilnur Zakarin.

Voor de vierde keer al in deze Tour de France trok Serge Pauwels in de aanval. Eerder deed hij dat in de vijfde rit naar Le Lioran, waar Greg Van Avermaet won, op de Mont Ventoux, waar De Gendt zich de sterkste toonde en de Antwerpenaar tweede werd, en in de 17e etappe naar Culoz, waar Pantano won.

“Maar vandaag zat ik nooit helemaal mee in de ontsnapping”, reageerde Pauwels. “Het ging enorm snel bij de start, het tempo lag erg hoog. Ik zat in een tweede groepje, waarin het niet meteen goed ronddraaide. We pakten wel snel veel voorsprong op het peloton, maar raakten niet dichter op de koplopers.” Uit dat groepje maakten Greg Van Avermaet, Alexey Lutsenko en Thomas Voeckler wel nog de aansluiting met de koplopers. “Ik wou wel, maar ik slaagde er niet om aan te pikken”, zegt Pauwels. “Ik had vandaag geen superbenen en toen zij aanzetten, ging het te snel voor mij.”

Ik heb het gevoel dat ik wel nog wat reserve heb in de tank

Wat volgde was een hopeloze missie. Pauwels bleef met Losada en Alaphilippe hangen tussen het peloton en de koplopers. “Het was een hopeloze situatie“, beaamt Pauwels. “We raakten niet dichter bij de koplopers, maar het peloton volgde wel op negen minuten. Dat is raar en frustrerend. Wat moet je doen? Wachten of doorrijden. We zijn dan blijven rijden, maar het was vreemd. De klimtijdrit wordt voor mij een beetje een snipperdag. Ik heb het gevoel dat ik wel nog wat reserve heb in de tank en dan hoop ik me vrijdag of zaterdag nog eens te kunnen tonen.”

(Belga – foto Belga)