Serge Pauwels deelt mee in de vreugde van Mark Cavendish

Serge Pauwels. © BELGA
Redactie KW

Drie ritoverwinningen haalde Mark Cavendish (Dimension Data) intussen al in deze Ronde van Frankrijk. Ook ploegmaat Serge Pauwels kan het amper geloven.

“Al na de eerste ritzege was de Tour voor ons al min of meer geslaagd, toen kwam er nog een tweede, nu ook een derde. Ongelooflijk”, reageert de renner uit De Haan.

Vorig jaar toonde het team (toen nog het procontinentale MTN-Qhubeka), dat het zijn plekje in de Tour waard was met z’n aanvalslust, enkele dagen bergtrui voor Teklehemainot, de 13de plek van Pauwels in het eindklassement en de overwinning van Cummings. Nu staat de ploeg al met drie overwinningen na zes etappes. “Al is het niet omdat die drie etappes nu al binnen zijn, dat ons dat belet om die andere ritten ook nog iets te proberen”, aldus Pauwels. “De vibe in het team is heel goed, bij Mark ook natuurlijk. Als je één rit wint, dan geeft dat vertrouwen, dan koers je gemakkelijker.”

Zelf wil Pauwels zich natuurlijk ook graag tonen in deze Tour. Woensdag was hij mee in de vroege vlucht, maar moest hij passen toen Van Avermaet ging met Grivko en De Gendt. “Ik was een beetje ontgoocheld, want zo vaak krijg je geen kans. Maar al bij al moet ik ook toegeven dat ik gisteren niet echt goede benen had. Alle lof voor Greg en Thomas, die zeker sterker waren. Ik weet dat er nog kansen voor mij komen. De rit van vrijdag lijkt me moeilijk. Er is een lange aanloop en dan volgt eigenlijk gewoon in de finale één beklimming en dan nog een kleine afdaling. We zien wel hoe het loopt, maar ik ga niet te veel plannen. We moeten met de ploeg de koppen nog samen steken. Bovendien komen er nog twee zware ritten nadien en ik denk dat we daar ook een beetje aan moeten denken.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier