Sep Vanmarcke zet vol in op Franse kasseiklassieker

©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Na een relatief lange rustperiode stond de geboren Kortrijkzaan Sep Vanmarcke zaterdag aan de start van Dwars door het Hageland. Het geaccidenteerde parcours met heel wat keren en draaien én de nodige grindstroken doet denken aan Parijs-Roubaix, dé koers waar hij de rest van het seizoen naartoe werkt. Dit weekend hoeven we alvast nog geen mirakels te verwachten, want Vanmarcke keert pas terug uit een rustperiode na de voorjaarsklassiekers.

U herinnert zich misschien nog dat Sep in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen zich niet 100 procent voelde. Na Nokere Koerse was hij ziek geworden en dat heeft toch enkele weken aangesleept. “Uiteindelijk hebben we alles op alles moeten zetten om nog klaar te zijn voor de Ronde”, verduidelijkt hij. “Tijdens de koers voelde ik wel dat de conditie tekortschoot, dus ik was opgelucht dat ik er nog een mooie vijfde plaats in de wacht kon slepen. Daar heb ik wel een serieuze weerbots van gekregen, ik moest enkele weken rust nemen om echt te bekomen. In die zin is het dus niet slecht dat Roubaix naar het einde van het seizoen verplaatst is, want in het voorjaar zou het toch niet meer gelukt zijn. Voor een koers van dat kaliber moét je gewoon in topvorm zijn.”

Hel van het noorden

Zaterdag reed Vanmarcke voor de eerste keer Dwars door het Hageland. Aanvankelijk was het de bedoeling om in de maand juni in topcompetitie te zijn en dus in wedstrijden als het Hageland mee te doen voor de overwinning. Nu zijn die plannen echter bijgesteld, want de West-Vlaming is pas een drietal weken weer aan het trainen.

“Na zo’n rustperiode mag je niet veel verwachten, het zal dus vooral zien worden wat het geeft. Waarschijnlijk zal ik in eerste instantie het nodige werk voor de ploeg doen, dan zie ik wel hoe lang ik mee ga in de voorste gelederen. Er zit ook geen druk op de ketel. Het maakt gewoon deel uit van een lange voorbereiding richting de Hel van het Noorden.” Na het Hageland staan ook nog de Elfstedenronde, Ronde van België en het Belgisch kampioenschap op het programma van de kopman van Israel Start-Up Nation. Na een hoogtestage gaat het dan nog richting Sardinië, Burgos en de Ronde van Spanje. “Die laatste eindigt precies vier weken voor Roubaix, ideaal dus om nog wat extra volume aan te leggen. Want sowieso blijft dat toch het hoogtepunt van het seizoen voor mij.” (RR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.