Sep Vanmarcke wil dit jaar met de besten mee in Milaan-San Remo

© BELGA
Redactie KW

In november ging Sep Vanmarcke onder het mes. De 27-jarige renner van LottoNL-Jumbo werd geopereerd aan de pols. Na een voorspoedig herstel kijkt de Waregemnaar met vertrouwen uit naar het wielerseizoen 2016.

“Ik ben eind november geopereerd aan mijn pols, maar het herstel daarvan is goed verlopen. Ik heb een prima voorbereiding gehad. In de aanloop naar aanstaand seizoen heb ik het iets rustiger aan gedaan“, vertelde Vanmarcke vrijdag op de ploegvoorstelling in Den Bosch.

Klassiekers in Italië en Nederland

“Mijn programma is iets gewijzigd. Ik heb er alles aan gedaan om zo fris mogelijk aan de wedstrijden te beginnen die voor mij het belangrijkst zijn. Dat zijn als vanzelfsprekend de Vlaamse klassiekers en Parijs-Roubaix, maar ik ga dit jaar ook Milaan-Sanremo en de Amstel Gold Race rijden. In Milaan-Sanremo verwacht ik tot de finish met de besten mee te kunnen”, aldus de Waregemnaar, die in 2012 de Omloop Het Nieuwsblad won en in Vlaanderen en Roubaix al het podium haalde.

“Na het voorjaar zal ik in dienst van de klimmers of eventueel een sprinter de Tour de France rijden en in het najaar komt er ook weer een reeks mooie koersen aan. Met name de wedstrijden in Canada, de Eneco Tour en het WK in Qatar zijn speerpunten voor mij.”

Absolute kopman

Nico Verhoeven, technisch directeur van de ploeg, wil het team in het voorjaar zien scoren. “Sep is nu onze absolute kopman en de andere jongens weten wat ze moeten doen. Wij willen dit jaar een klassieker winnen en in de monumenten Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix mikken we tenminste op podiumplaatsen. De lat mag hoog gelegd worden en dat doet Sep ook voor zichzelf.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier