Sep Vanmarcke valt net naast podium

© BELGA
Redactie KW

Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) toonde zich nagenoeg de sterkste man op de kasseien van Roubaix, maar de overwinning bleef uit en hij moet vrede nemen met een vierde plaats.

“Jammer dat ik niet voorop blijf na mijn aanval op Carrefour de l’Arbre”, zei hij na afloop. “Ik heb er even in geloofd, maar ze pakken me terug.”

Daarna viel het niet meer stil vooraan en probeerde de ene na de andere renner te ontsnappen uit de kopgroep. “Het was echt iedere keer op de limiet”, aldus Vanmarcke , “ik had het gevoel dat ik echt wel de sterkste was op de kasseien, maar dat bleek niet voldoende om weg te rijden. Ik probeerde het daarna nog een paar keer zelf, maar werd weer bijgehaald. Of iets had afgesproken met Tom? Neen, op het eind van zo’n koers wordt er nog weinig gesproken. Ik wou zelf winnen, lukte dat niet, dan gunde ik hem wel dat record, maar daar ben je in koers niet mee bezig.”

Sep Vanmarcke valt net naast podium
© BELGA

Vanmarcke bleef redelijk rustig met zijn vierde plaats. Was hij dan niet ontgoocheld. “Jawel, ik ben ontgoocheld. Als je zo’n koers rijdt en je wint dan niet of eindigt zelfs niet op het podium, dan is dat teleurstellend. Ik weet nu dat ik hier kan winnen, misschien ontbreekt het me gewoon nog aan dat tikkeltje extra om de anderen af te schudden. Ik moet het niet hebben van mijn sprint, ik moet mijn concurrenten kunnen lossen. Jammer dat het niet gelukt is. Op twee kilometer van het eind zat ik in dat verloren groepje met Stannard en Boasson Hagen, we komen nog net terug, maar in de sprint was het op. Ik kom terug om te winnen, ik heb nog enkele jaren.”

(Belga – foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier