"Vrijdag traint de ploeg nog zo'n 150 kilometer op het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Dat zal de ultieme test worden voor Sep. Indien hij nog te veel hinder heeft van zijn opgelopen blessures, nemen we het besluit hem niet te laten starten in de 103e Ronde van Vlaanderen", stelt persverantwoordelijke Hannah Troop.

"Sep is thuis en komt vrijdag opnieuw naar het rennershotel. In eigen omgeving kan hij verder rusten en krijgt hij ook de nodige medische zorgen. Het is voor ons ook bang afwachten hoe hij de trainingsrit morgen, die we starten voor de Oude Kwaremont en beëindigen na de Kruisberg, zal verteren. Sep klinkt nog steeds vrij optimistisch en hij zal onderhand zijn lichaam wel kennen. Het is nu bijna een week geleden dat hij zwaar ten val kwam. De impact was wel groot toen hij tegen bijna 70 kilometer per uur plots in een gracht belandde", vervolgt Hannah Troop.

Sterk in de breedte

De ploegtactiek zal er natuurlijk heel anders uitzien als Vanmarcke forfait moet geven 'Vlaanderens Mooiste'. "Wij hebben dit seizoen een sterke ploeg in de breedte. Sebastian Langeveld rijdt goed net als Alberto Bettiol en Sacha Modolo, om er nog maar drie op te noemen. Natuurlijk hadden wij liever gehad dat Sep zondag blessurevrij aan de start kwam in Antwerpen, maar het is nu eenmaal zo. Afwachten wat de test vrijdag zal opleveren. Anders verleggen we met hem de focus naar Parijs-Roubaix", besloot Hannah Troop.

(BELGA)

"Vrijdag traint de ploeg nog zo'n 150 kilometer op het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Dat zal de ultieme test worden voor Sep. Indien hij nog te veel hinder heeft van zijn opgelopen blessures, nemen we het besluit hem niet te laten starten in de 103e Ronde van Vlaanderen", stelt persverantwoordelijke Hannah Troop. "Sep is thuis en komt vrijdag opnieuw naar het rennershotel. In eigen omgeving kan hij verder rusten en krijgt hij ook de nodige medische zorgen. Het is voor ons ook bang afwachten hoe hij de trainingsrit morgen, die we starten voor de Oude Kwaremont en beëindigen na de Kruisberg, zal verteren. Sep klinkt nog steeds vrij optimistisch en hij zal onderhand zijn lichaam wel kennen. Het is nu bijna een week geleden dat hij zwaar ten val kwam. De impact was wel groot toen hij tegen bijna 70 kilometer per uur plots in een gracht belandde", vervolgt Hannah Troop.De ploegtactiek zal er natuurlijk heel anders uitzien als Vanmarcke forfait moet geven 'Vlaanderens Mooiste'. "Wij hebben dit seizoen een sterke ploeg in de breedte. Sebastian Langeveld rijdt goed net als Alberto Bettiol en Sacha Modolo, om er nog maar drie op te noemen. Natuurlijk hadden wij liever gehad dat Sep zondag blessurevrij aan de start kwam in Antwerpen, maar het is nu eenmaal zo. Afwachten wat de test vrijdag zal opleveren. Anders verleggen we met hem de focus naar Parijs-Roubaix", besloot Hannah Troop.(BELGA)