Sep Vanmarcke (nochtans niet gekwetst) : “Lang op één been gereden”

Sep Vanmarcke (Lotto NL-Jumbo) eigende zich vrijdag in de E3 Harelbeke de vijfde plaats toe.

© BELGA

De Anzegemnaar moest in volle koers van schoen wisselen nadat hij zijn voetplaatje op de Paterberg had gebroken. Pas op 20 kilometer van de meet kon hij opnieuw volop kracht zetten.

“Ik keek ernaar uit om de koers open te breken”, aldus Vanmarcke. “Vandaar mijn versnelling op de Paterberg, maar ik geraakte op de kant en verloor bijna het evenwicht.”

“Ik moest tijdens de koers wisselen van schoeisel. Ik had blijkbaar mijn plaatje gebroken toen ik op de Paterberg uit mijn klikpedaal schoot. Gelukkig kon ik de laatste 20 kilometer van de koers van schoen wisselen, tot dan had ik op één been gereden. Zo kon ik op de Oude Kwaremont ook niet uitpakken en moest ik harken om erbij te blijven. Het was alsof ik op een stadsfiets reed. De val van Fabian Cancellara? Niets van gemerkt. Ik zat niet in zijn buurt, maar het is natuurlijk jammer dat hij uitvalt voor de komende koersen.”

“In de sprint om de derde plaats had ik het wiel gekozen van Matteo Trentin. Ik weet dat hij op het einde van zo’n wedstrijd steeds kan terugvallen op een sterke eindspurt. Maar ik durfde net iets te weinig om me ertussen te gooien. Ik wou de andere jongens niet in de problemen brengen. Zo kwam ik te laat en moest ik genoegen nemen met de vijfde plaats.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.