"Ik heb heel de dag van in het begin mee gekoerst. Ik miste geen enkele waaier, wat op zich al een goed teken is. Het wil zeggen dat ik fris in het hoofd ben en alert koers maar ik voel dat ik met mijn linkse been veel kracht tekort kom", stelde Sep Vanmarcke.

"Het is fijn dat ik er weer sta. De eerste verrassing kwam er vorige zondag al toen ik kon starten in de Ronde van Vlaanderen. Om nog wat meer wedstrijdritme en wedstrijdkilometers op te doen moest ik hier ook van start gaan. En dan is het uitkijken naar zondag met Parijs-Roubaix. Ik hoop daar ook mee te doen maar ik compenseer mijn mindere linkse knie met rechts waardoor ik krampen krijg en rugpijn. Dat was zondag ook niet anders. Na mijn val in de E3 Harelbeke heb ik wel afgezien, maar zonder Lieven Maesschalck stond ik zondag niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen en kon ik het hier ook wel schudden."

"Ik heb wel het geluk dat er in Parijs-Roubaix geen hellingen zitten. Enkel maar kasseien. Ik moet daarop niet explosief te keer gaan maar gewoon keihard kunnen trappen. Normaal gezien stond daarna voor mij nog de Amstel God Race op de agenda maar ik denk dat het beter is om mijn knie een tijdje te laten rusten en dus niet te starten in Nederland. Zondag zal ik wel nog eens alles geven."

(BELGA)