Sep Vanmarcke (Belkin): “Ik hoop in De Ronde en Roubaix voor winst te rijden”

Redactie KW

Maandagmiddag is in Hilversum het Belkin Pro Cycling Team voorgesteld. Met Sep Vanmarcke (25) en Maarten Wynants (31) telt de WorldTour-formatie twee Belgen in de rangen.

Kortrijkzaan Vanmarcke begint aan zijn tweede seizoen in loondienst bij de Nederlandse wielerploeg. Na zijn tweede plaats vorig jaar in Parijs-Roubaix (achter Fabian Cancellara) mikt hij in 2014 opnieuw voluit op het voorjaar. “Voor mij is het de belangrijkste periode van het jaar. In wedstrijden als de E3-Prijs, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix hoop ik voor de winst te rijden. Natuurlijk zou het ook mooi zijn om de Omloop nog eens te winnen”, zegt de West-Vlaming.

“Ik kijk erg uit naar Vlaanderen. Het parcours van dit jaar gaat er voor zorgen dat we net als vroeger een open koers krijgen. Hopelijk mag ik ook weer de Tour de France rijden. Voor een renner als ik zijn er normaal gesproken niet veel mogelijkheden op een ritzege, maar met de kasseienrit van dit jaar ruik ik mijn kans. Voor de rest wil ik dolgraag weer de kopmannen helpen. Na vorig jaar weet de ploeg wat ik kan.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.