Sarah Inghelbrecht wil bevestigen

Met Sarah Inghelbrecht gaat het al bij al uitstekend, dank u! De Stalhilse, die momenteel in Gent woont en dit jaar nog naar de Voerstreek verhuist, wil zaterdag in Oostduinkerke haar degelijk seizoensdebuut in Turkije bevestigen.

Sarah is meer dan ooit samen met Julien Stassen, een Waalse prof bij WB-Aqua Protect-Veranclassic die vorige week nog 24ste werd in Le Samyn. Sarah zelf veranderde tijdens het tussenseizoen al evenmin van team, dat wel zijn naam wijzigde: Lares-Waowdeals wordt Doltcini-Van Eyck Sport met nog altijd Marc Bracke als manager-ploegleider. “Waar ik momenteel woon?” riposteert Sarah. “Waar mijn valies staat! Ik rots van hot naar her, maar nog dit jaar hopen we ons te settelen in Aubel (op 230 kilometer van de ouderlijke woonst in Stalhille, red.), waar wij een huis hebben gekocht. Tot zolang ben ik een Oost-Vlaamse waardoor ik begin april opnieuw aan het kampioenschap van Oost-Vlaanderen tijdrijden (ze werd vorig jaar al derde, red.) zal deelnemen. “

“We zullen de regionale koers in Oostduinkerke aanpakken als interclub”

“Mijn seizoenbegin verliep uiteenlopend”, vervolgt Sarah. “Ik maakte een uitstekende beurt in de Tour of Eftalia Hotels & Velo Alanya (Turkije) met vijfde en zesde plaatsen in de daguitslagen en bovenal de zevende eindplaats. Het was de eerste keer dat ik in een tijdklassement zo hoog eindigde, een opsteker dus.”

Een positivo

“Ik voelde me piekfijn gerodeerd om naar eigen land terug te keren, maar in de Omloop Het Nieuwsblad (opgave), de Omloop van het Hageland – Tielt-Winge (opgave) en Le Samyn (34ste) liep het voor geen meter. Onverklaarbaar, al ging het al beduidend beter in de Omloop van de Westhoek – Memorial Stive Vermaut, waar ik als 22ste in de eerste hoofdgroep eindigde.”

Sarah Inghelbrecht wil bevestigen
© FOTO GINO COGHE

“Toch onthou ik liever datgene wat mij in Turkije te beurt viel dan wat mij in België overkwam”, evalueert Sarah. “Ik ben een positivo, al ga ik voor de zekerheid toch nog op consultatie om te vernemen of er niets meer aan de hand is. Ik hoop dat het uitsluitend te maken had met het grote temperatuurverschil of zouden het de late naweeën zijn van het laten verwijderen van een wijsheidstand enkele weken geleden?”

Koers door de duinen

Sarah Inghelbrecht start komende zaterdag in de West-Vlaamse ouverture in Oostduinkerke, met een knipoog naar de organiserende Robert Legein, die ze als persoon nog meer waardeert sedert haar overwinning in de dernykoers van Lombardsijde.

“Met Doltcini – Van Eyck Sport starten we au grand complet”, laat Sarah nog weten. “We zullen deze regionale koers aanpakken als een interclub. Het zal er dus op aan komen de goede beurt te trekken bij het opzetten van een aanval. Het is een mooie koers door de duinen, waar de wind een ingrijpende rol kan spelen. Twee jaar geleden werd ik er zestiende. Dit keer wil ik opschuiven, maar wanneer een ploegmate het haalt zal ik ongeveer even blij zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.