Sander Dekien wint met ruime voorsprong eerste manche van Westhoekcriterium 2018

DD
Redactie KW

Net als vorig jaar behaalde Sander Dekien de zege in de openingskoers van het Westhoekcriterium. Verleden jaar in de spurt, ditmaal met ruime voorsprong. “Ja, ik denk al aan een tweede opeenvolgende eindzege in dit regelmatigheidscriterium.”

“Omdat er dit weekend geen wedstrijden voor juniores waren, besloot ik te starten in Roesbrugge”, vertelt Sander Dekien, een eerstejaarsjunior uit De Panne. “Omdat ik vond dat het peloton niet snel genoeg reed, ging ik in de derde ronde al aan de haal. Al gauw telde ik 30 seconden voorsprong. Ik vernam dat er tien renners in de achtervolging trokken maar toch kon ik mijn voorsprong opdrijven tot ruim twee minuten.”

“Ja, ik denk al aan een tweede opeenvolgende eindzege. Dat zou mooi zijn. Dan zou ik de eerste renner in de geschiedenis van het Westhoekcriterium zijn die zo’n dubbelslag zou bemachtigen. Maar zover zijn we nog niet. Als er geen koers van de Wielerbond in mijn buurt is, ga ik in elk geval naar het Westhoekcriterium.”

Podiumplaats bij Wielerbond

“Over mijn resultaten bij de juniores ben ik nog niet tevreden. Alleen in Staden en Westkerke reed ik goed. Het probleem is dat ik niet aanvoel wanneer de juiste ontsnapping tot stand komt. Mijn sprint en mijn demarrages zijn nochtans al veel beter. Ik hoop dan ook weldra heel dicht te eindigen. Een podiumplaats bij de juniores moet haalbaar zijn dit jaar”, besluit de krachtpatser van Wielerteam Ieper.

Nog vermelden dat de jeugdige Emiel Vanacker de spurt voor de tweede plaats won en dat Anthea Vansteenkiste de beste van de vier meisjes was.

Uitslag (34 dlnrs.) : 1. Sander Dekien, 2. Emiel Vanacker, 3. Jari Simoens, 4. Matthew Deborggraeve, 5. Jari Meersman, 6. Ynse Hoorelbeke, 7. Xander Rigole, 8. Ieben Verbeure, 9. Luca Worm, 10. Jasper Dewulf, 11. Rune Hommez, 12. Marlon Bril, 13. Anthea Vansteenkiste, 14. Gaëthan Dubrul, 15. Ibe Clabau, 16. Tjorven Expeels, 17. Pieter Vermeersch, 18. Goran Gouwy, 19. Cara Worm, 20. Lance Degroote, 21. Emke Dekeyser, 22. Lot Samyn, 23. Joni Demasure, 24. Evert Vullers, 25. Gauthier Vandevijvere, 26. Jawen Maertens, 27. Arthur Dejonckheere, 28. Joppe Finaut, 29. Thibault Timperman, 30. Senna Pattyn, 31. Max Vangansbeke, 32. Jens Roose, 33. Maarten Crop, 34. Lander Dekien.

Nevenklassementen

Sander Dekien is de aanvoerder van het algemeen- en het strijdlustklassement. Anthea Vansteenkiste is leidster van het damesklassement. Emiel Vanacker is de beste jongere.

Volgende wedstrijd : zondag 29 april in Proven. Alle koersformaliteiten in café De Bascule. Start om 16 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier