Op het moment dat de wielerwereld afscheid nam van Bjorg Lambrecht werd in Blankenberge de West-Vlaamse etappe van de Binckbank Tour op gang getrokken, richting Ardooie. Deze etappe van 169,1 kilometer toerde nog even rond op een lokaal Ardoois circuit.

Voor wielergek Ardooie was het de derde opeenvolgende keer dat deze etappewedstrijd onder die naam aankwam in Ardooie. Voorheen was het de Eneco Tour die hier ook een rijke traditie neerzette. Ardooie maakt zich doorgaans op voor een massaspurt in de Stationsstraat. Voor de ogen van de talloze vips in het Tour Café aan de aankomst was dat dinsdag opnieuw het geval.

Het werd een klassieke etappe in een rondewedstrijd met een vroege en lange vlucht. Even leek het erop dat Stybar voor een verrassing zou zorgen door een late uitval. Maar de man die twee keer viel in de Stationstraat en zwoer nooit hier terug te komen, werd gegrepen door een spurtend peleton, waarbij de Ier Bennett zijn tweede ritzege in twee dagen op zijn naam schreef. Philipsen en Groenewegen mochten mee op het podium

Woensdag werkt het peloton in de derde etappe 166,9 kilometer af, met start en aankomst in Aalter.

(BELGA/JM)

Op het moment dat de wielerwereld afscheid nam van Bjorg Lambrecht werd in Blankenberge de West-Vlaamse etappe van de Binckbank Tour op gang getrokken, richting Ardooie. Deze etappe van 169,1 kilometer toerde nog even rond op een lokaal Ardoois circuit. Voor wielergek Ardooie was het de derde opeenvolgende keer dat deze etappewedstrijd onder die naam aankwam in Ardooie. Voorheen was het de Eneco Tour die hier ook een rijke traditie neerzette. Ardooie maakt zich doorgaans op voor een massaspurt in de Stationsstraat. Voor de ogen van de talloze vips in het Tour Café aan de aankomst was dat dinsdag opnieuw het geval.Het werd een klassieke etappe in een rondewedstrijd met een vroege en lange vlucht. Even leek het erop dat Stybar voor een verrassing zou zorgen door een late uitval. Maar de man die twee keer viel in de Stationstraat en zwoer nooit hier terug te komen, werd gegrepen door een spurtend peleton, waarbij de Ier Bennett zijn tweede ritzege in twee dagen op zijn naam schreef. Philipsen en Groenewegen mochten mee op het podium Woensdag werkt het peloton in de derde etappe 166,9 kilometer af, met start en aankomst in Aalter.(BELGA/JM)