Sam Bennett, Ierse spurter en geboren West-Vlaming, verrassend op weg naar uitgang bij Deceuninck-Quick.Step

Sam Bennett pakte vorig jaar de groene trui in de Tour de France, won de slotetappe en is dit jaar al goed voor zeven zeges.©DAVID STOCKMAN BELGA
Sam Bennett pakte vorig jaar de groene trui in de Tour de France, won de slotetappe en is dit jaar al goed voor zeven zeges.©DAVID STOCKMAN BELGA
Wouter Vander Stricht

Sam Bennett lijkt op weg naar de uitgang bij Deceuninck-Quick.Step. Dat heeft manager Patrick Lefevere zondag voor de start van de tweede rit van de Giro verklaard. De Ier, die zijn eerste levensjaren in Wervik doormaakte, rijdt een uitstekend seizoen, maar vraagt wellicht bij een contractverlenging boter bij de vis. En daar wil Patrick Lefevere, die al heel wat langdurige (en dure) contractverlengingen achter de kiezen heeft, blijkbaar niet op ingaan.

De 30-jarige Ier koerst sinds 2020 voor de Belgische topploeg, nadat hij overkwam van BORA-Hansgrohe. Dit seizoen was hij goed voor ritzeges in de UAE Tour, Parijs-Nice en de Ronde van de Algarve. Hij triomfeerde ook in de Oxyclean Classic Brugge-De Panne. Lefevere liet echter meer dan uitschijnen dat er volgend seizoen een einde komt aan de samenwerking met Bennett, vooral om financiële redenen. “Of het puur om het geld gaat? Dat moet je hem of zijn manager vragen”, vertelt Lefevere, die toegaf dat Bennett al heeft laten weten te vertrekken. Bennet wordt in oktober 31 jaar en wil wellicht niet enkel sportief, maar ook financieel nog het maximale uit zijn carrière halen.

Ploegmanager Patrick Lefevere: “Als ik de klik gemaakt heb, is het over”

Ook lijkt de ploegmanager niet meer van plan de Ier op andere gedachten te willen brengen. “Bij mij is er een bepaald moment waarop ik niet meer te overtuigen ben. Als ik de klik gemaakt heb is het over.”

Sam Bennett is een Ier, maar toch iemand met een serieus West-Vlaams kantje. Hij werd hier immers geboren, omdat zijn vader Michaël op dat moment bij E. Wervik voetbalde. In Moorslede heeft Bennett overigens nog een supportersclub en met Rik Masil woont hier ook nog een vriend van de familie.

(Belga/WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.